EUROLYGA 2023

A. Poviliūnas stebėjosi Ukrainos sporto gyvybingumu

Karas ir ekonominiai sunkumai atsiliepė Ukrainos sportui, tačiau net ir sumažėjus finansinėms galimybėms šios šalies sporto gyvenimas verda, o galimybės stebina. Tuo įsitikino Kijeve viešėjęs Lietuvos olimpinės akademijos (LOA) prezidentas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) garbės prezidentas Artūras Poviliūnas.

A.Poviliūnas skaitė pranešimą konferencijoje Ukrainoje.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Poviliūnas skaitė pranešimą konferencijoje Ukrainoje.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Poviliūnui įteiktas Ukrainos olimpinio komiteto apdovanojimas.
A.Poviliūnui įteiktas Ukrainos olimpinio komiteto apdovanojimas.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 19, 2015, 3:14 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:01 AM

Buvęs ilgametis LTOK vadovas dalyvavo Ukrainos olimpinio komiteto generalinės asamblėjos sesijoje ir skaitė pranešimą mokslinėje konferencijoje, kurią surengė Ukrainos olimpinė akademija.

Už nuopelnus olimpiniame judėjimui A.Poviliūnas buvo apdovanotas Ukrainos olimpinio komiteto Aukso žvaigžde ir gavo Ukrainos olimpinės akademijos padėką.

„Man svarbiausia, kad pasirašėme bendradarbiavimo sutartį tarp Lietuvos ir Ukrainos olimpinių akademijų, – lrytas.lt sakė A.Poviliūnas. – Ukrainiečiui yra daug nuveikę olimpinio švietimo srityje, nes jų olimpinė akademija per olimpinį komitetą gauna didelę finansinę paramą iš Tarptautinio olimpinio komiteto solidarumo fondo. Jie net planuoja kurti savo olimpinio švietimo muziejų.“

Akademija yra įsikūrusi Ukrainos valstybiniame kūno kultūros institute, kuriame studijuoja apie 3,5 tūkst. studentų.

Ukrainoje olimpinį judėjimą finansuoja valstybė.

„Nors dėl visiems žinomų priežasčių sporto finansavimas Ukrainoje sumažėjo tris kartus, didelio nepasitenkinimo nesijaučia. Visi supranta, kad tai neišvengiama, – sakė A.Poviliūnas. – Nepaisant karo veiksmų Ukrainos rytuose, Kijeve beveik nėra jokių ženklų, kad šalis turi sunkumų. Miestas pilnas naujausių modelių prabangių automobilių. Tik Maidanas primena tragiškus įvykius.“

Mokslinėje konferencijoje buvęs ilgametis LTOK vadovas, dabar dirbantis Lietuvos edukologijos universitete, Kijeve skaitė pranešimą apie Lietuvos sportininkų rengimąsi olimpinėms žaidynėms.

„Mūsų atletų pasiekti rezultatai Londono olimpinėse žaidynėse ukrainiečiams daro įspūdį, todėl jiems buvo įdomu sužinoti, kaip lietuviai rengiasi olimpiadoms.

Tačiau ir mes turime ko pasimokyti. Buvo pristatyta garsaus Ukrainos sporto mokslininko Vladimiro Platonovo dviejų tomų knyga apie sportininkų rengimą. Parvežiau ją ir atiduosiu mūsų sporto mokslininkams“, – sakė A.Poviliūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.