EUROLYGA 2023

Lietuvos vėliavnešio kliūtis pakeliui į Rio – plyšę raiščiai

Į olimpines žaidynes – bet kokia kaina. Lietuvos vėliavnešiui pirmose Europos žaidynėse Rokui Guščinui tenka rizikuoti sveikata, jog išpildytų svajonę dalyvauti antroje olimpiadoje per savo karjerą.

Gimnastas Rokas Guščinas pasaulio čempionate startuos traumuotas.<br>Vytauto Dranginio/LTOK nuotr. iš archyvo
Gimnastas Rokas Guščinas pasaulio čempionate startuos traumuotas.<br>Vytauto Dranginio/LTOK nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Trakys

Oct 22, 2015, 9:12 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 10:54 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

2015 metų sezoną gimnastas pradėjo įspūdingai: Europos čempionato daugiakovės varžybose pateko į finalą ir buvo 14-as (82,906 balo), o Europos žaidynėse Baku (Azerbaidžanas) pasiekė geriausią rezultatą karjeroje bei užėmė aštuntą vietą (84,399 balo). Po sėkmingų startų sekė traumos ir negailestingos medikų diagnozės – įplyšo riešo bei nutrūko peties raiščiai.

„Europos žaidynės Baku buvo pasiruošimas pasaulio čempionatui. Reikėjo patirties tokio aukšto rango varžybose. Riešo traumą patyriau Baku, o peties – prieš dvi savaites. Dėl traumų niekada negali žinoti, gali ir per treniruotę atsitikti“, – sakė R.Guščinas.

Penktadienį prasidėsiančiame pasaulio sportinės gimnastikos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į balandžio mėnesį vyksiantį Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atrankos turnyrą, tačiau teisę startuoti jame gali iškovoti tik vienas gimnastas iš Lietuvos. Be R.Guščino vyrų daugiakovės atrankos varžybose dalyvaus ir dar vienas Europos čempionato finalininkas Tomas Kuzmickas bei Robertas Tvorogalas.

„Tik vienas iš mūsų turės šansą patekti į olimpiadą. Jei nenuvyksti į pasaulio čempionatą, su Rio gali atsisveikinti“, – teigė R.Guščinas.

Pasak sportininko, pagalius į ratus kišo ir sporto funkcionieriai. Nors Lietuvos gimnastikos federacija jį palaikė, Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) atstovai R.Guščinui nenorėjo leisti išvykti į Glazgą, kuriame vyks pasaulio čempionatas.

„Ne jiems skauda, o man skauda. Sakiau, jog darysiu bet ką, kad tik dalyvaučiau pasaulio čempionate, – šyptelėjo sportininkas. – Tikrai realu mesti iššūkį varžovams. Esu užsispyręs, labai to noriu. Esu pasiruošęs gana gerai, jog galėčiau pasispardyti ne tik prieš lietuvius, bet ir prieš varžovus iš kitų šalių.“

Po pasaulio čempionato R.Guščino lauks riešo operacija, po kurios sportininkas turėtų atsistatyti per du-tris mėnesius. Dėl peties operacijos gimnastas dar nėra apsisprendęs.

„Jei nepateksiu į olimpines žaidynes, nenoriu užtikrintai sakyt, bet tai gali būti ir paskutinis pasaulio čempionatas. Noro yra labai daug, bet kūnas nelabai klauso“, – teigė R.Guščinas.

Londono olimpinėse žaidynėse lietuvis pratimuose ant arklio tarp 69 sportininkų užėmė 17 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.