EUROLYGA 2023

Pasikeitęs S. Maslobojevas užtikrintas – pasaulis jį dar išgirs

Sergejus Maslobojevas neslepia – norėtų savo raumenų jėgą išmėginti Amerikoje, kuri kovotojui gali pasiūlyti daugiau pinigų, bet prisirišimas prie Lietuvos ir šeima verčia ilgai ir rimtai svarstyti tokį žingsnį.

S.Maslobojevas teigė, kad viešnagė Tailande jį pakeitė.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Maslobojevas teigė, kad viešnagė Tailande jį pakeitė.<br>M.Kulbio nuotr.
LBF prezidentas D.Simanaitis džiaugėsi sutartimi su japonais.<br>M.Kulbio nuotr.
LBF prezidentas D.Simanaitis džiaugėsi sutartimi su japonais.<br>M.Kulbio nuotr.
Lapkričio 14-ąją vyks „Bushido Hero's“ turnyras.<br>M.Kulbio nuotr.
Lapkričio 14-ąją vyks „Bushido Hero's“ turnyras.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Maslobojevas teigė, kad viešnagė Tailande jį pakeitė.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Maslobojevas teigė, kad viešnagė Tailande jį pakeitė.<br>M.Kulbio nuotr.
T.Jonkus sugrįžo po traumos.<br>M.Kulbio nuotr.
T.Jonkus sugrįžo po traumos.<br>M.Kulbio nuotr.
T.Aukštuolis.<br>M.Kulbio nuotr.
T.Aukštuolis.<br>M.Kulbio nuotr.
T.Pakutinskas siuntė varžovui žinutė: „Pažiūrėsime, kaip seksis lenkui.“<br>M.Kulbio nuotr.
T.Pakutinskas siuntė varžovui žinutė: „Pažiūrėsime, kaip seksis lenkui.“<br>M.Kulbio nuotr.
H.Vikšraitis turi savo gerbėjų ratą.<br>M.Kulbio nuotr.
H.Vikšraitis turi savo gerbėjų ratą.<br>M.Kulbio nuotr.
H.Vikšraitis turi savo gerbėjų ratą.<br>M.Kulbio nuotr.
H.Vikšraitis turi savo gerbėjų ratą.<br>M.Kulbio nuotr.
Lietuvos bušido kovotojai jau pasirengę džiuginti sirgalius.<br>M.Kulbio nuotr.
Lietuvos bušido kovotojai jau pasirengę džiuginti sirgalius.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Martynas Suslavičius

Oct 29, 2015, 4:35 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 12:53 AM

Juolab, kad Lietuvos bušido federacijai (LBF) pasirašius sutartį su japonais atsirado naujas patrauklus kelias į Tolimuosius Rytus.

„Visada norėjau save išmėginti aukščiausiame lygyje. Galvojau, kad reikėtų savęs ieškoti, keliauti į JAV ar Olandiją, bet viskas pasikeitė. Nusprendžiau likti Lietuvoje, o ir perspektyvos atsirado didelės“, – lrytas.lt sakė S.Maslobojevas.

„Rizin FF“ vardas dar mažai lietuvių kažką reiškia, bet daugelis prisimena prieš daugiau nei dešimtmetį Baltijos televizijos ekrane stebėtas bušido „Pride“ dvikovas. Būtent iš „Pride“ organizacijos ir kilo „Rizin FF“. Kitaip tariant, Japonija sugrįžo į rinką ir mes rimtą iššūkį amerikiečių UFC („Ultimate Fighting Championship“ dvikovoms, kurios dar lyginamos su krepšinio NBA.

S.Maslobojevas gali būti vienas lietuvių, kuris dalyvaus gruodžio 29 dieną prasidėsiančiame „Rizin FF“ organizuojamame turnyre, kur aštuoni pajėgūs kovotojai grumsis dėl vietos finale.

Stipresnis nei kada nors

Tačiau iki to laiko reikia nuveikti daug. Lapkričio 14 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks „Bushido Hero's“ turnyras. Jame S.Maslobojevas sieks suvesti senas sąskaitas su rumunu Roberto Dorinu. Sportininkai dėl „KOK“ pasaulio čempiono diržo turėjo kovoti kovo mėnesį, bet S.Maslobojevas prieš finalą patyrė traumą.

„Jeigu būčiau tada kovojęs, būčiau padaręs klaidą, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją sakė S.Maslobojevas. – Po traumos padariau poros savaičių pertrauką, o tada tęsiau treniruotes. Šiandieną esu tokios formos, kokios nebuvau pasiekęs savo gyvenime. Sportuoju be pertraukų. Po varžybų jau kitą rytą būnu sporto salėje. Turiu rimtą užduotį, nes rezultatas – labai svarbus ir man, ir sirgaliams, ir mūsų klubui. Pamatysite puikią kovą.“

S.Maslobojevo ir R.Dorino kova dėl čempiono titulo svorio kategorijoje iki 93 kilogramų – tik viena dalis dvikovų deserto. Šių metų „Bushido Hero's“ turnyras išsiskiria tuo, kad čia vyks du finalai. Tą patį šeštadienio vakarą paaiškės „KOK“ čempiono kategorijoje virš 93 kilogramų vardas.

Lietuviai vėl linksmins sirgalius

Į finalą patekti mėgins Julius Mocka. Lietuvos pusfinalyje kovos su Stephanu Cirligu, o kitoje poroje susigrums lenkas Michalas Turinskis ir čekas Tomas Hronas.

„Laukia sunkios kovos ir tikiuosi, kad jos bus dvi. Visi mane nuvertino, nes nieko nežinojo, bet nustebino. Tikiuosi, kad pavyks stebinti toliau. Daug dirbau su komanda ir būsiu pasirengęs šimtu procentų. Padarysiu viską, ką galiu geriausiai, – sakė J.Mocka. – Svarbiausia ringe gerai praleisti laiką.“

Turnyre žiūrovai išvys neseniai pankrationo čempionu tapusį Tomą Pakutinską, Karolį Liukaitį, Valdemarą Kuldą, Henriką Vikšraitį Tadą Jonkų, Teodorą Aukštuolį, Martyną Jasiūną, Herkų Lukošiūną.

T.Jonkus sugrįžta po rimtos traumos.

„Nekovojau beveik metus, todėl laukiau šio turnyro. Esu visiškai pagijęs po traumos, kurią patyriau, nes persistengiau besiruošdamas kovo mėnesio turnyrui. Neatlaikė mano kūnas ir plyšo Achilo sausgyslė, prireikė operacijos. Tai man – pamoka, kad reikia darbą derinti su poilsiu. Bet netgi patyręs traumą nuolat sportavau“, – sakė T.Jonkus.

Tailandas ir padėjo, ir pakenkė

Įdomių kovotojų – daug, tačiau daugiausia dėmesio sulaukė S.Maslobojevas. „Kuvalda“ vadinamas 28 metų sportininkas jau visiškai pagijęs po traumos. S.Maslobojevas per šį laiką spėjo apsilankyti ir Tailande, kur ne tik susipažino su kultūra, bet ir tobulino savo įgūdžius.

„Mūsų treniruotės man patinka labiau, nes jos – efektyvesnės. Jiems trūksta žinių, tačiau atsidavimas darbui mane įkvėpė, – pasakojo S.Maslobojevas. – Grįžęs tuo pasinaudojau. Nedalyvavau varžybose, bet kiekvieną rytą sporto salėje šlifavau judesius.“

S.Maslobojevas praėjus porai savaičių po kovo mėnesio turnyro netikėtai sulaukė galimybės keliauti į Tailandą. Sportininkas teigė, kad išvyko su bilietu į vieną pusę.

Tailande jis praleido tris mėnesius.

„Kojų smūgių techniką Tailande tikrai pagerinau, bet „sugedo“ rankų technika. Smūgiai rankomis – mano koziris, todėl treneris „davė diržų“. Jas laikiau per žemai, neišmušiau smūgio. Ilgą laiką klaidas taisėme su treneriu ir dabar gal netgi pagerinome“, – sakė S.Maslobojevas.

Vakarėlių nebenori

Kovotoją Tailandas pakeitė. Jis teigė, kad dabar gali kovoti visapusiškiau, bet išvyka paliko rėžį ir gyvenime.

„Nebėra noro kažkur eiti vakarais ar daug linksmintis. Visi alaus bokalai ir pasivaikščiojimai po Tailando baigėsi. Esu patenkintas, kad nėra noro naktinėti. Laikausi savo tikslo ir einu tiktai tiesiai“, – sakė S.Maslobojevas.

Po kelionės į Tailandą S.Maslobojevas nusprendė nebesiblaškyti ir nesvarstyti, ar reikėtų keliauti į užsienį. Sportininkas pabrėžė, kad ilgam liks Lietuvoje.

„Pats nusprendžiau, kad užsiliksiu Lietuvoje. Atiduodu duoklę šiam sportui ir reikalui. Be to, auga sūnus ir noriu, kad jis matytų tėtį laimintį“, – sakė sportininkas.

Kai apsisprendė pasilikti Lietuvoje, jis savo kūną papuošė Vyčio tatuiruote. „Lietuvos žemė man likimo dovanota“, – toks užrašas puošia jo kūną.

Pasižvalgys ir atakuos

Kaip pokyčiai jį pakeitė ringe – sirgaliai išvys lapkričio 14 dieną. S.Maslobojevas buvo tikras – imsis iniciatyvos ir nemėgins tik gintis.

„Gal pirmas raundas, kaip visuomet, bus žvalgybinis, bet nuo antrojo prasidės spaudimas, – sakė kovotojas. Mano darbas – kieta gynyba ir didžiulis spaudimas. Bus daug stiprių smūgių. Gal jis turi taktiką, bet nieko tokio – mes irgi būsime naujai pasirengę. Pakito mūsų technika ir taktika. Pažiūrėsime, kas ką.“

Tailande S.Maslobojevas turėjo keletą kovų. Vieną jų laimėjo traumuota ranka nokautuodamas varžovą. Tačiau tų kovų sureikšminti nereikėtų.

„Tai buvo tik patikrinimas“, – sakė S.Maslobojevas. Kovų jam prireikė, kad nugalėtų rutiną.

„Dukart per dieną ateitini į salę. Taip šešiskart per savaitę. Visą laiką šlifuoji judesius kojomis. Ten nėra tokių technikų ar taktikų, kaip pas mus, kuomet mokomės kombinacijų. Muši į pilvą, kad žmogus nuleistų rankas, tada smūgiuoji į galvą. Nieko panašaus. Ten yra kriaušė ir viskas. Dar tailandiečiai laiko specialias pagalvėles, bet daugiau – nieko. Taip po dvi valandas ir šlifuoji kojų smūgius“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.