EUROLYGA 2023

2015-ųjų sportininkų rinkimų kulminacija – sausio 5 dieną

Antradienį Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) posėdžiavusi Lietuvos sporto apdovanojimų (LSA) taryba galutinai sudėliojo taškus, kurie lems šių metų geriausiųjų sportininkų atranką ir apdovanojimą.

Metų sportinkų renginyje 2014-siais geriausiu treneriu pripažintas Jonas Kazlauskas.<br>M.Kulbio nuotr.
Metų sportinkų renginyje 2014-siais geriausiu treneriu pripažintas Jonas Kazlauskas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2015, 3:24 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 2:34 AM

Antrajame tarybos posėdyje dalyvavo visi LSA nariai – tarybos pirmininkė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktorius Edis Urbanavičius, Lietuvos antidopingo agentūros direktorė dr. Ieva Lukošiūtė-Stanikūnienė, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) prezidentas Gintaras Nenartavičius ir generalinis sekretorius Modestas Krukauskas, LTOK sporto direkcijos direktoriaus pavaduotojas Einius Petkus.

Taryba patvirtino renginio datą ir vietą – Lietuvos geriausiųjų sporto atstovų apdovanojimas vyks sausio 5-ąją Nacionaliniame operos ir baleto teatre, o renginio pradžia – 18 val. Planuojama ir tiesioginė šio renginio transliacija.

Taryba patvirtino, kad bus renkami 11 nominacijų laureatai ir nutarė kreiptis į Lietuvos sporto federacijas su prašymu siūlyti pretendentus nominacijoms: „Metų sportininkas“; „Metų sportininkė“; „Metų vyrų komanda“; „Metų moterų komanda“; „Metų sportininkas ar sportininkė su negalia“; „Metų pergalė“; „Metų treneris ar trenerė“; „Metų proveržis“; „Metų sugrįžimas“; „Apdovanojimas už pagalbą sportininkams“; „Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus“.

Kiekvienai nominacijai, išskyrus apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus, tarybos nariai pristatys po 3 pretendentus ir balsavimu patvirtins galutinį laureatų sąrašą.

Metų sportininką ir sportininkę, Metų vyrų ir moterų komandas, Metų trenerį, Metų sportininką ar sportininkę su negalia ir Metų pergalę portale lrytas.lt galės rinkti ir visi sporto mėgėjai.

Balsuojant dėl laureatų LTOK, KKSD ir LSŽF turės po 2 balsus, visuomenės balsavimo rezultatai sudarys 1/4 visų balsų.

Metų sportininkų rinkimai rengiami nuo 1994 m. Praėjusiais metais buvo pakeistas rinkimų modelis – dabar rinkimus organizuoja LTOK ir KKSD kartu su LSŽF (taryboje kiekvienai organizacijai atstovauja po 2 žmones), renginio partneris – „Lietuvos rytas“.

Renginio tikslas – pagerbti kuo daugiau iškilių sporto žmonių, tad kiekvienais metais apdovanojimai įteikiami olimpinių ir neolimpinių sporto šakų atstovams, neįgaliesiems sportininkams, sportinę karjerą baigusiems sportininkams, treneriams ir aptarnaujančiam personalui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.