EUROLYGA 2023

Rusijos sporto ministro nusišnekėjimas: „Nedalyvauti – geriau“

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) jau skaičiuoja pažeidimus, kuriuos daro vis dar tarptautinėje arenoje startuojantys Rusijos sportininkai – jiems po IAAF sprendimo uždrausta varžytis. Tuo tarpu Rusijos valdžia ir toliau bravūriškai aiškina, kad tokios sankcijos tik į naudą. Rusų sporto ministras Vitalijus Mutko jau per žiniasklaidą viešina, kad sankcijos padės sportininkams itin gerai pasirengti 2016-ųjų olimpiadai.

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko.<br>APF nuotr.
Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2015, 1:39 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 4:28 PM

IAAF teigia, kad yra užfiksuoti jau trys sankcijų pažeidimai. Tarptautinė lengvosios atletikos federacija nežada taikstytis, kad rusų atletai vis dar veržiasi pro „draudimo zoną“ ir jau imasi griežtų priemonių.

Nors varžybų rengėjai dažniausiai tikina, kad negirdėjo apie sankcijas Rusijos lengvaatlečiams ar ne itin greitai reagavo į pasikeitimus, IAAF jiems nuobaudų nežada skirti, nes rusų sportininkai bandė apeiti paskirtas sankcijas.

Jau žinoma, kad maratonininkas Viktoras Ugarovas dviem metams diskvalifikuotas už tai, kad nutarė dalyvauti Japonijoje Kandagavoje vykusiame maratone. Draudimas dalyvauti buvo paskelbtas lapkričio 13-ąją, o varžybos vyko dviem dienomis vėliau. Panašios diskvalifikacijos lauks ir kitų dviejų atletų.

Tarptautinei lengvosios atletikos federacijai praėjusią savaitę paskelbė sankcijas Rusijai – dėl dopingo testų klastojimo ir masiško draudžiamų preparatų sporte naudojimo, rusų lengvaatlečiams uždrausta startuoti tarptautinėse varžybose ir, galbūt, 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadoje.

22 IAAF vykdomojo komiteto nariai praėjusį penktadienį balsavo už tai, kad į dopingo skandalą patekusios Rusijos lengvosios atletikos federacijos (ARAF) narystė būtų sustabdyta.

IAAF griežtą sprendimą priėmė po to, kai Pasaulinė antidopingo organizacija (WADA) atliko nepriklausomą tyrimą Rusijoje ir paskelbė sporto pasaulį sukrėtusius kaltinimus.

WADA pareiškė, kad Rusijoje sportininkams tyčia buvo siūlomas dopingas, teigiami dopingo testai buvo slepiami, o prie viso to prisidėjo ne tik olimpinius aukso medalius iškovoję sportininkai ir jų treneriai, bet ir Rusijos valdžia.

WADA iškart reikalavo sustabdyti ARAF veiklą ir organizacijos prašymas buvo patenkintas.

Tuo tarpu Rusijos sporto ministras V.Mutko „padrąsino“ savo šalies lengvaatlečius, tikindamas, kad sankcijos yra tik į naudą ir pasaulis dar pajaus rusų sportininkų jėgą.

„Taip, mes, greičiausiai, praleisime pasaulio uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatą. Ir kokiam velniui reikalingas mums tas čempionatas?, – naujienų agentūrai TASS aiškino Rusijos sporto vadovas. – Na, nesudalyvausime, ir kas atsitiks. Pasižiūrėkite, pas visus mūsų sportininkus šis čempionatas nepatenka į pasirengimo planus. Nebūsime... Nieko, užtat geriau pasirengsime olimpiadai. Praleisime pasaulio čempionatą, tai ne tragedija“.

Tuo tarpu didžioji dalis Rusijos lengvosios atletikos žvaigždžių ieško galimybių startuoti tarptautinėje arenoje ir jau svarsto galimybę dalyvauti ne po rusų, o Tarptautinio olimpinio komiteto vėliava.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.