EUROLYGA 2023

Išgąsdino Rusijos dopingo skandalas? Laukia siaubinga žinia

Rusijos lengvosios atletikos federacijos (ARAF) veikla sustabdyta, šalis gali greitai prarasti du Londono olimpiados aukso medalius, o jos sporto mundure – didžiulė dopingo dėmė. Kai nepriklausoma WADA komisija paskelbė savo tyrimo Rusijoje rezultatus – sporto visuomenė išsižiojo. Prie dopingo kultūros plitimo ir skatinimo Rusijoje prisidėjo valdžia, dopingą vartoti sportininkams nurodė treneriai, o teigiamus mėginius slėpė šalies antidopingo agentūra (RUSADA).

Rusijos dopingo skandalas išplito ir už šalies sienų.<br>AP nuotr.
Rusijos dopingo skandalas išplito ir už šalies sienų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 9:37 PM

Tačiau visa tai – tik viena didžiulio tyrimo pusė. WADA nepriklausoma komisija turi dar vieną didžiulį šūsnį dokumentų, kuris susijęs su Tarptautinės lengvosios atletikos (IAAF) dabar jau buvusiu prezidentu Lamine'u Dicku bei buvusiu IAAF antidopingo vadovu Gabrieliu Dolle.

Kol kas informacijos atskleisti negalima, nes dokumentais naudojasi Prancūzijos teisėsauga. Ji tiria kaltinimui L.Diackui. Pastarasis įtariamas ėmęs pinigus iš susitepusių sportininkų už tylą.

„Kai šią informaciją paskleisime pasauliui, visi bus dar labiau nustebinti. Manau, kad žmonės klaus: „Kaip tai gali vykti?“ Tai visiška sportui dirbančių žmonių išdavystė“, – sakė WADA nepriklausomos komisijos pirmininkas Dickas Poundas.

Būtent jis su kelių žmonių komanda ėmėsi tirti vokiečių dokumentinėje laidoje pareikštus kaltinimus Rusijai. Ir kai jis vykdė tyrimą Rusijoje, jį stebino sportininkų požiūris. Paaiškėjo, kad kai kurie vis tiek vartojo dopingą.

Anksčiau buvo kalbama, kad antroji tyrimo dalis bus paviešinta šiemet, bet D.Poundas teigė, kad veikiau visko tikėtis reikėtų sausį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.