EUROLYGA 2023

Apynasris Rusijos lengvaatlečiams: dopingo kontrolė bus žiauri

Rusijos lengvaatlečiai privalės papildomai tirtis dėl dopingo, kai tik galės dalyvauti tarptautiniuose čempionatuose ar olimpiadoje. Tarptautinės lengvosios atletikos federacija (IAAF) praėjusį mėnesį po skandalingų Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) nepriklausomos komisijos atradimų skėlė antausį Rusijai, kai sustabdė šios šalies lengvosios atletikos federacijos (VFLA) veiklą.

WADA atskleidė, kad Londone auksą iškovojusi Marija Savinova vartojo draudžiamus preparatus.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
WADA atskleidė, kad Londone auksą iškovojusi Marija Savinova vartojo draudžiamus preparatus.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Rusija vis dažniau sulaukia griežtų tarptautinės sporto bendruomenės žingsnių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusija vis dažniau sulaukia griežtų tarptautinės sporto bendruomenės žingsnių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2015-12-13 12:43, atnaujinta 2017-09-29 17:43

Rusijos valdžia buvo apkaltinta prisidėjusi prie išsikerojusios dopingo kultūros šalyje ir IAAF buvo negailestinga. VFLA veiklos sustabdymas reiškia, kad Rusijos lengvaatlečiai šiuo metu neturi teisės dalyvauti kitų metų olimpinėse žaidynėse.

Bet penktadienį IAAF paskelbė, kad netgi VFLA leidus veikti (manoma, kad Rusija tai pasieks iki olimpiados), Rusijos sportininkai privalės tirtis dažniau.

IAAF paskelbė, kad rusų sportininkai sulauks mažiausiai trijų testų, apie kuriuos įspėti nebus.

Papildomų tyrimų dėl taisyklių reikia kiekviename ištvermės sporte, o būtent čia per pastaruosius metus ir susimovė dešimtys rusų sportininkų. Atletai taip pat turi duoti tris mėginius specialiai biologinio identifikavimo programai.

IAAF atskleidė, kad visi mėginiai keliaus į užsienį, nes Rusijos laboratorija ir antidopingo agentūra neteko WADA licencijos.

IAAF prezidentas Sebastianas Coe neatskleidė, kada Rusija galėtų sulaukti malonės.

„Situacija nepaliko vietos abejonėms. Rusija privalo parodyti, kad keičiasi pagal daugybę kriterijų. Jie turi atitikti visus mūsų reikalavimus ir įrodyti, kad tai bus padaryta greitai“, – sakė S.Coe.

IAAF anksčiau buvo paskelbusi, kad Rusijoje darbus atliekanti komanda pirmąjį pranešimą pateikti turėtų kovo 27 dieną, o tai reiškia, kad šalies sportininkai tikrai nesivaržys kovo 17-20 dieną Portlende vyksiančiame pasaulio uždarų patalpų čempionate.

Rusija turi pati suorganizuoti tyrimą dėl dopingo ir netgi apklausti kiekvieną lengvaatletį, kuris per pastaruosius ketverius metus varžėsi po savo šalies vėliava.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.