EUROLYGA 2023

Pirmą kartą Lietuvoje – laipiojimo ledu varžybos

Druskininkų „Snow arenoje“, „LTeam“ olimpinio žiemos festivalio dalyviai galės išbandyti naują pramogą – pirmą kartą Lietuvoje vyks laipiojimo ledu varžybos, kurias kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) organizuoja klubas „Montis magia“. Ant dirbtinai suformuotos ledo sienos bus įrengtos trys trasos – dvi skirtos profesionaliems alpinistams, viena – visiems norintiems išbandyti šią sporto šaką.

Vasario 6 dienos festivalio metu profesionalūs alpinistai varžysis greitojo lipimo ir techniškai sudėtingo lipimo trasose.<br>ltok.lt nuotr.
Vasario 6 dienos festivalio metu profesionalūs alpinistai varžysis greitojo lipimo ir techniškai sudėtingo lipimo trasose.<br>ltok.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ltok.lt

Jan 21, 2016, 11:46 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:44 PM

Vasario 6 dienos festivalio metu profesionalūs alpinistai varžysis greitojo lipimo ir techniškai sudėtingo lipimo trasose. Greitojo lipimo rungtyje sportininkai varžosi po du. Techniniame lipime į ledo sieną kopiamą po vieną, šioje rungtyje svarbus ne tik greitis – reikia laikytis tam tikro maršruto ir taisyklių.

Ledo iššūkis laukia ir festivalio dalyvių, kurie nėra profesionalūs alpinistai. Savo jėgas galės išmėginti kiekvienas iš anksto užsiregistravęs žiemos festivalio dalyvis. Kiekvienam norinčiam pabandyti įveikti ledo sieną bus suteikta speciali įranga: apraišai, alpinizmo „katės“, ledo įrankiai, šalmai.

Klubo „Montis magia“ įkūrėjo ir vadovo, alpinisto Andrius Smirnovo teigimu, kopiantys ledo siena patirs nepaprastų įspūdžių.

„Atsistojus šalia ledo sienos atrodys, kad užkopti į viršų slidžiu paviršiumi neįmanoma, vien dėl to kopimas ledu yra įspūdingas. Nei karto nebandžiusiems bus keista naudoti įrankius – reikės rankose tvirtai laikyti kirtiklius, ant specialių batų bus uždėtos „katės“, todėl stovėti reikės tarsi ant pirštų galiukų, gali tekti ir pakaboti. Kopimas ledu pareikalaus nemažai jėgų, tačiau pradedantiesiems nereikės varžytis, jie galės kopti ramiai, pagal savo galimybes ir pasidžiaugti įveikę naują iššūkį“, – sakė A.Smirnovas.

Kopimas ledu yra viena iš alpinizmo rūšių, palaipsniui išvysčiusi į atskirą sporto šaką. Nors dirbtinis ledas neprilygsta natūraliam, A.Smirnovo teigimu, nuo šiol Lietuvoje alpinistai turės sąlygas treniruotis ir palaikyti formą kopdami 8 m aukščio ir 24 m pločio siena.

LTeam olimpinis žiemos festivalis vyks trečiąjį kartą. Šiais metais renginį LTOK organizuoja kartu su „Snow arena“. Renginyje druskininkiečiai ir miesto svečiai galės susipažinti su žiemos sporto šakomis ir išmėginti savo jėgas įvairiose rungtyse.

Festivalyje žada apsilankyti ne vienas žinomas sportininkas: irkluotojas, dukart pasaulio vicečempionas ir dukart Europos čempionas Saulius Ritteris, pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas ir daugkartinis Europos čempionas, irkluotojas Mindaugas Griškonis, Europos ir pasaulio čempionės, irkluotojos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė bei olimpietė, maratonininkė Diana Lobačevskė. Sportininkai savo pavyzdžiu parodys, kad būti fiziškai aktyviais svarbu ne tik vasarą, bet ir žiemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.