EUROLYGA 2023

Vadeliotojai aprauda ištirpusį Sartų ledą: praradome pinigus

Tai, kad vasario 6-ąją turėjusi vykti tradicinė šventė „Sartai 2016“ atšaukta dėl netinkamų oro sąlygų, ypač nuliūdino vadeliotojus, kuriems šios ristūnų žirgų lenktynės yra svarbiausios varžybų kalendoriuje.

Sartų lenktynės šiais metais neįvyks.<br>D.Umbraso nuotr.
Sartų lenktynės šiais metais neįvyks.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2016, 12:46 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 12:31 PM

„Visi mūsų vadeliotojai apsipylė ašaromis“, – vaizdžiai situaciją apibūdino Respublikinės lenktyninių žirgų lygos direktorius Vidmantas Isoda.

Atšauktos Sartų lenktynės vadeliotojams pirmiausia reiškė kirtį per piniginę – organizatoriai buvo numatę 22 tūkst. eurų bendrą prizų fondą. Jis turėjo būti išdalintas devyniose kategorijose.

„Priimti tokį nepopuliarų sprendimą lenktynių ir jas lydinčios šventės organizatorius privertė kardinaliai pasikeitę, tikru pavasariu padvelkę orai“, – informavo varžybų organizacinio komiteto narys Žilvinas Tomas Badikonis.

Vietoj varžybų Dusetose vadeliotojai savaitgalį vyks į Širvintas, kur esantis hipodromas yra tinkamas naudoti.

„Per metus turime 18–20 lenktynių. Bet, aišku, Sartams rengiamės labiausiai: žirgų šėrimas, priežiūra – atiduodama viskas, kas tik įmanoma.

Skiriame didžiausias išlaidas, bet jeigu užsikabini už prizinių vietų, tai daugiausia ir uždirbi“, – pripažįsta vienas geriausių Lietuvos vadeliotojų, nuolatinis Sartų lenktynių dalyvis Algimantas Pamarnackas.

Jo teigimu, vadeliotojai dabar ir taip beveik negauna rėmėjų pinigų ir išsilaiko savo entuziazmu, tad atšauktos Sartų lenktynės – finansinis smūgis.

„Kiek konkrečiai tai kainuos, sunku pasakyti. Gali būti tūkstantis eurų ar daugiau. Pavyzdžiui, šioms lenktynėms perki specialias ledo pasagas. Viena jų kainuoja daugiau nei aštuoni eurai, o reikia tikrai daugiau nei keturių.  Vadeliotojams tai finansiškai svarbiausias renginys. Dedi viską ir galiausiai nieko negauni“, – pasakojo A.Pamarnackas.

„Negerai, bet tokia gamta. Valdžiai reikėtų pagalvoti apie hipodromo dangos atnaujinimą, kad nebūtume priklausomi nuo oro sąlygų“, – žinią skaudžiai sutiko ir dar vienas garsus šalies vadeliotojas Egidijus Gudonis.

Jis pripažino, kad Sartų lenktynės – pagrindinis metų startas, kuriam ruošiant žirgus yra skiriamos didžiausios investicijos.

„Tai labai individualus dalykas. Geriausiems žirgams išlaikyti per mėnesį reikia 300–400 eurų. O ruošiamės visus metus. Jei nori gerų rezultatų, žirgai turi tik mėnesį atostogų“, – sakė E.Gudonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen