EUROLYGA 2023

Laipiojimo čempionai Lietuvoje tikisi sulaukti konkurencijos

Laipiojimas uolomis tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje – sparčiai populiarėjanti sporto šaka, o nuo 2020 metų laipiojimo disciplina įtraukta į Olimpinių žaidynių programą.

Čempionatas vyks Kaune.<br>Organizatorių nuotr.
Čempionatas vyks Kaune.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2016, 11:51 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 1:31 AM

Jau kovo 12-13 dienomis Kaune vyks svarbiausias laipiojimo metų renginys mūsų šalyje – Lietuvos boulderingo čempionatas.

Prieš jį savo mintimis pasidalino Lietuvos laipiojimo čempionai – Vilimantas Petrašiūnas ir Anastasija Teriochina.

Abu čempionai priklauso Klaipėdos laipiojimo klubui „Scala dream“. Vilimantas, jau ne pirmus metus priklausantis Lietuvos suaugusiųjų rinktinei taip pat džiaugiasi užsienio rėmėjais „Mad rock ir Nihil“.

– Kas pasikeitė Jūsų gyvenime tapus 2015 metų Lietuvos laipiojimo čempionais, gal atsirado daugiau motyvacijos treniruotis?

– Anastasija: Pasikeitė istorija, tapau čempione. O motyvacijos laipioti yra visada.

Vilimantas: Tapus 2015 metų Lietuvos boulderingo čempionu niekas nepasikeitė. Šalies varžybose dalyvauju nebe pirmus metus, patirties yra, o ir stiprius sportininkus suskaičiuoti galima ant vienos rankos pirštų, vieną kartą pasiseka labiau vieniems, kitą kartą kitiems. Motyvacija treniruotis kaip ir visiems – nuolat svyruoja, jei lauki didesnių ir rimtesnių varžybų ar kelionės, norisi būti tam pasiruošus.

– Kokie 2016 metų tikslai – treniruotės, varžybos, kelionės?

– Anastasija: Planuoju vėl nuvažiuoti į Graikiją, į Kalymnos salą palaipioti. Šiaip norisi važiuoti visur, kur tik galiu, bet tenka rinktis tik kelias varžybas. Ateinančios bus Lietuvos čempionatas ir „Riga Open“, gal pavyks pasirodyti Innsbrucke.

Vilimantas: 2016 metais planuoju sudalyvauti kuo daugiau Europoje vykstančių tarptautinių varžybų ir, žinoma, nesinori apleisti varžybų kaimyninėse šalyse. Būtų labai smagu sudalyvauti kasmetiniame Mellobloco festivalyje. Galvoje vis sukasi „Font’o“ planas, nors Ispanijos ar Prancūzijos uolų irgi neatsisakyčiau.

– Apie kokias pozicijas galvojate šių metų čempionate?

– Anastasija: Apie pozicijos pagerinimą.

Vilimantas: Nacionalinėse varžybose visada galvoju tik apie pirmą vietą.

– Ar tikitės sulaukti stiprios konkurencijos?

– Vilimantas: Konkurencija manęs jau senokai nebestebina, kaskart dalyviai tie patys, vieni kitus gerai pažįstam, kartu treniruojamės, todėl galima nesunkiai nuspėti prizininkus. Žinoma, malonu matyti, kad kiekvienais metais dalyvių meistriškumas kyla, atsiranda naujų veidų, nors šitas procesas galėtų būti ir greitesnis.

Anastasija: Konkurencija yra visada. Jeigu konkurentai stiprūs, tai skatina ir tave augti kaip sportininką, todėl tikiuosi, kad jų bus.

– Ko norėtumėte palinkėti jauniesiems sportininkams, kurie žiūri į jus kaip į sektiną pavyzdį?

– Anastasija: Linkėjimai turėti tikslų ir motyvacijos.

Vilimantas: „Savus“ jaunus laipiotojus dažnai matau salėje, matau jų požiūrį į laipiojimą, progresą ir norą tobulėti. Mane tai džiugina!

Paskutinį kartą jaunimo varžybose lankiausi prieš kelias savaites Vilniuje. Mačiau daug „senų“ ir naujų veidų, vadinasi auga nauja karta ir klubai daro įdirbį. Nesenai vyko jaunimo komandos bendros treniruotės – labai puiki LLSA iniciatyva! Tikiuosi tai taps nuolatiniu renginiu. O jaunimui galiu palinkėti mėgautis procesu ir vertinti jiems suteiktas galimybes sportuoti.

Važiuokit į varžybas, laipiokit ant uolų ar boulderių – mane tai smarkiai motyvavo!

– Kadangi šių metų čempionatas truks dvi dienas, o ne vieną kaip pernai, ar turite konkretų planą, kaip jame pasiekti geriausių rezultatų?

– Vilimantas: Planas kaip visada aiškus – susitikti su draugais ir gerai praleisti savaitgalį.

– Anastasija: Planas dar negimė.

– Kaip ruošiatės artėjančioms varžyboms?

– Anastasija: Treniruotės, tarpinės varžybos ir nusiteikimas.

Vilimantas: Mano treniruotės dažniausiai yra pats lipimas. Galbūt rezultatai būtų geresni, jei daryčiau specifines treniruotes, bet man patinka lipti ir esu įsitikinęs, kad jei kaskart lipdamas trasą tai darysiu maksimalia jėga ir susikaupimu, rezultatas bus neprastesnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.