EUROLYGA 2023

Čempionų lygoje kovą tęs vienas Lietuvos rankininkas

Rugsėjo mėnesį kovas vyrų rankinio Čempionų lygoje pradėjo du užsienio klubuose žaidžiantys lietuviai. Praėjusį savaitgalį pasibaigus pirmajam etapui vienas jų iš turnyro pasitraukė. Celės „Pivovarna Laško“ ekipa, kuriai atstovauja Povilas Babarskas, nepateko į atkrintamąsias varžybas ir baigė tarptautinį sezoną. Tuo tarpu Aidenas Malašinskas ir jo komandos draugai iš Zaporižės „Motor“ iškovojo kelialapį į aštuntfinalį.

Viena turnyro lyderių – „Barcelona“<br>AFP/Scanpix nuotr.
Viena turnyro lyderių – „Barcelona“<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Mar 7, 2016, 3:58 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 10:44 AM

Metimai tikslo nepasiekdavo

Slovėnijos čempionė „Pivovarna Laško“ stipresniosios pakopos A grupėje tarp aštuonių komandų užėmė septintąją vietą. Celės rankininkai per 14 rungtynių surinko 7 taškus. Jie vienu tašku atsiliko nuo šeštąją vietą užėmusios ir paskutinį kelialapį į aštuntfinalį iškovojusios Plocko „Wisla“ (Lenkija) ekipos.

Nors „Pivovarna Laško“ svarbiausio tikslo nepasiekė, daugiausia iš jaunų slovėnų rankininkų sudarytos komandos treneris Branko Tamše rezultatais stipriai nenusivylė: „Laimėjome kelerias rungtynes ir nudžiuginome savo sirgalius. Šios pergalės padės mums augti kaip komandai.

Neįmanoma visko padaryti per vieną naktį, privalome toliau sunkiai dirbti ir už tai mums bus atlyginta“.

P.Babarskas žaidė 13 rungtynių ir įmetė 14 įvarčių, bet pateisino ne visus klubo vadovų ir trenerių lūkesčius. Jaunoje Celės komandoje lietuvis buvo vienas vyriausių žaidėjų ir sezono pradžioje turėjo tvirtą vietą pagrindiniame septynete. Tačiau dažnai atakavusiam P.Babarskui retai pavykdavo nuginkluoti varžovų vartininkus, todėl treneris B.Tamše vis trumpino jo žaidimo laiką.

Lietuvis – komandos lyderis

Aideno Malašinsko vaidmuo „Motor“ ekipoje yra nepalyginamai svarbesnis. Lietuvis kartu su baltarusiu Barysu Puchovskiu yra aiškūs Ukrainos čempionų lyderiai ir svarbiausi jos pergalių kalviai. Deja, parodyti viską, ką sugeba, A.Malašinskui sutrukdė spalio mėnesį patirta čiurnos trauma, kurios pasekmes „Motor“ įžaidėjas jaučia iki šiol.

Traumos pristabdytas A.Malašinskas žaidė tik 7 rungtynes ir įmetė 31 įvartį.

Zaporižės komanda pirmajame etape žaidė silpnesniosios pakopos D grupėje, joje per 10 rungtynių surinko 15 taškų ir užėmė pirmąją vietą. Dėl kelialapio į aštuntfinalį „Motor“ rankininkai susirėmė atkrintamajame mače su C grupės antrąja komanda Logronjo „La Rioja“ (Ispanija) ir abukart ją nugalėjo 31:30 (išvykoje) ir 39:37 (namie).

Antrą kartą į Čempionų lygos aštuntfinalį patekęs „Motor“ pakartojo geriausią klubo istorijoje rezultatą. Šiame etape Zaporižės rankininkai jau žaidė užpraėjusį sezoną. Pagerinti rezultatą bus labai sunku, nes aštuntfinalyje „Motor“ kovos su viena galingiausių Europos ekipų Vespremo MVM (Vengrija).

Nauja varžybų sistema

Šį sezoną Čempionų lygos varžybos rengiamos nauja sistema. Pirmajame etape komandos pagal pajėgumą buvo suskirstytos į dvi pakopas. Stipresnės pakopos A ir B grupėse žaidė po aštuonias komandas, silpnesnės pakopos C ir D grupėse – po šešias.

A ir B grupių nugalėtojai iškart pateko į ketvirtfinalį, o 2-6 vietas užėmusios komandos – į aštuntfinalį. Iš C ir D grupių tik po dvi geriausias komandas gavo teisę atkrintamuosiuose mačuose susigrumti dėl vietų aštuntfinalyje.

Stipresniosios pakopos grupių nugalėtojomis tapo ir iškart į ketvirtfinalį pateko Paryžiaus PSG (Prancūzija) ir „Barcelona“ (Ispanija).

Aštuntfinalyje susigrums: „Motor“ – MVM, Bresto „Miaškov“ (Baltarusija) – Kielcų „Vive“ (Lenkija), „Montpellier“ (Prancūzija) – „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija), Plocko „Wisla“ (Lenkija) – Skopjės „Vardar“ (Makedonija), Segedo „Pick“ (Vengrija) – „Kiel“ (Vokietija) ir Zagrebo PPD (Kroatija) – Manhaimo „Rhein Neckar“ (Vokietija). Šio etapo pirmosios rungtynės vyks kovo 16-20 d., atsakomosios – kovo 23-27 d.

Turnyre kovą tęsia 14 komandų iš devynių šalių: trys – Vokietijos, po dvi – Lenkijos, Prancūzijos ir Vengrijos, po vieną – Baltarusijos, Ispanijos, Kroatijos, Makedonijos ir Ukrainos.

Rezultatyviausiai Čempionų lygoje žaidžia PSG klubo lyderis danas Mikkelis Hansenas. Jis įmetė 107 įvarčius. Paskui M.Hanseną rikiuojasi makedonas Kirilas Lazarovas iš „Barcelona“ (98 įvarčiai) ir slovėnas Deanas Bombačas iš „Pick“ (90 įvarčių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.