EUROLYGA 2023

Jubiliejai: Lietuvos rekordo autoriui – 50, jo rekordui – 25-eri

Šiandien jubiliejų švenčiantis Rolandas Verkys gali minėti dvi sukaktis: vienam geriausių visų laikų Lietuvos šuolininkų į aukštį sukanka 50 metų, o jam priklausančiam šalies rekordui – 25-eri.

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2016, 6:07 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 10:36 AM

Iki šiol nepajudintus 234 cm R.Verkys įveikė 1991-aisias per tarptautines varžybas Varšuvoje. Tada jam pačiam buvo 25-eri. O iš viso šalies rekordą lengvaatletis kėlė keturis kartus – nuo 225 cm aukščio 1989-aisiais taip pat Lenkijos sostinėje.

Beje, R.Verkys nacionalinį rekordą paveržė iš savo trenerio Kęstučio Šapkos – šio legendinio šuolininko geriausias rezultatas irgi buvo ilgaamžis, išsilaikęs 17 metų.

Rekordą R.Verkys prisiminė taip: „Žinoma, po šio pasiekimo džiaugsmo buvo labai daug, tikėjausi netrukus pasiekti dar geresnį rezultatą, bet – deja“. Kitąmet, 1992-ųjų Europos uždarų patalpų čempionate jis įveikė jau tik 226 cm.

Per visą Nepriklausomybės laikotarpį arčiausiai R.Verkio buvo atsidūręs Raivydas Stanys, kuris 2012-aisiais Europos čempionate Helsinkyje peršoko 231 cm.

Visus mėginimus kėsintis į jo rekordą R.Verkys seka iš už Atlanto – 1998-aiaisiai laimėjęs žaliąją kortą įsikūrė Čikagoje, įsisuko į statybų verslą.

Prieš kelerius metus, kai R.Stanys buvo tapęs didžiausia Lietuvos šuolio į aukštį viltimi, R.Verkys yra sakęs: „Tais laikais, kai aš sportavau viskas buvo problematiška: trūko net sportinių reikmenų, aprangos, sudėtinga buvo gauti vizas į užsienio šalis, kur vykdavo varžybos. Dabar sąlygos tikrai geresnės. Manau, kad Raivydas turi geras fizines savybes, yra darbštus ir tikrai gali pasiekti naują rekordą – to aš jam nuoširdžiai linkiu“.

Bet R.Stanio žvaigždė prigeso – pernai jo geriausias rezultatas buvo 224 cm.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.