EUROLYGA 2023

Rusijos rinktinės treneris: „Pasmaugčiau tave dar negimusį“

O.Znarokas<br>AFP nuotr.
O.Znarokas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2016, 10:59 PM, atnaujinta May 24, 2017, 9:17 PM

Rusijoje kyla skandalas dėl vieno žmogaus, kuris baigsis tam tikromis tarptautinėmis sankcijomis, tačiau pačioje šalyje jis ir toliau bus laikomas didvyriu. Rusijos ledo ritulio rinktinės treneris Olegas Znarokas eilinį kartą parodė savo chamišką prigimtį, bet rusams jis lieka nacionalinio pasididžiavimo etalonu, nors vyras net neturi Rusijos pilietybės. Būtent tai varo iš proto šiemet su ledo ritulio ekipa pasaulio čempiono titulo siekiantį O.Znaroką – priminimas, kad jo pasas nėra su užrašu „Rossija“. Dėl šios priežasties jis pasiryžęs smaugti visus, kas apie tai prasitars.

2014-ųjų planetos čempionate rankomis Švedijos treneriui rodęs, jog jam nukirs galvą, keikęs vakarų pasaulį ir keiksmažodžiais visus į tolį siuntęs O.Znarokas ir vėl pasižymėjo kaip tikrasis chamas. Po ketvirtfinalio akistatos mačo su Vokietija, kur rusai šventė pergalę 4:1, spaudos konferencijoje sėdėjęs O.Znarokas leptelėjo žodžius, kurie netinka nacionalinės ekipos strategui. Ledo ritulio specialistas-chamas pareiškė, kad už užduotą klausimą jis norėtų pasmaugti spaudos atstovą dar jam negimus.

Buvęs Rusijos ledo ritulio rinktinės spaudos atstovas Igoris Larinas, kuris ne itin mėgsta O.Znaroką už jo stačiokiškumą ir nepagarbą žmonėms, per spaudos konferenciją uždavė klausimą apie jo jausmus, žaidžiant prieš komandą, kuri lyg ir turėtų būti jam artima – neva, Vokietijos ekipa ir jos treneris akis į akį atsidūrė prieš ekipą, kuriai vadovauja taip pat vokietis.

„Jūsų gyvenime šiandie įvyko labai reikšmingas įvykis – pirmą kartą pasaulio čempionatų istorijoje atkrintamosiose varžybose susitiko tos pačios šalies treneriai – du tos pačios pilietybės strategai. Vokietijos treneriai... Klausimas – ar tiesa, kad Vokietijos ledo ritulio mokykla yra tokia, kokią mes šiandien matėme? Tiesmukiška, agresyvi, paremta fizine jėga“, – paklausė I.Larinas.

Kol buvo verčiamas klausimas į anglų kalbą, O.Znarokas pradėjo nepatenkintas murmėti dėl šio „išsišokimo“ ir galiausiai garsiau pasakė: „Pasmaugti tave reikėtų dar negimusį“.

Rusijos spauda suskubo šį incidentą vadinti provokacija ir noru apjuodinti visą ledo ritulį bei šalies prestižą, tačiau nutylėjo pranešti O.Znaroko biografijos.

Mat sugriuvus buvusiai SSRS, O.Znarokas neturėjo apskritai jokios pilietybės – nenorėjo gauti Rusijos federacijos paso. Jis patraukė į Latviją, kur tapo šios valstybės piliečiu, o po to persikraustė į Vokietiją, Ten, atsisakęs Latvijos paso, tapo Vokietijos piliečiu.

O.Znarokas 2014-siais žadėjo per mačą nupjauti galvą Švedijos rinktinės treneriui – už tai gavo diskvalifikaciją finalinei dvikovai su Suomija, o praėjusiais metais, po sutriuškinimo planetos čempionato finale nuo Kanados 1:6, su komanda išėjo per čempionų pagerbimą iš aikštės, taip sukeldamas nemažą skandalą. Tačiau Rusijoje tai buvo sutikta itin teigiamai, konstatuojant, kad O.Znarokas rodo tikrąjį ruso charakterį.

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) jau suskubo pranešti, kad nagrinės incidentą su žurnalistu, tačiau jau pabandė apsisaugoti. „Gal treneris pajuokavo?“, – kalbėjo federacijos atstovai. Juk pasaulio čempionatas vyksta Rusijoje ir „didvyrių“ tramdymą šeimininkai vargu ar priims suprasdami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.