EUROLYGA 2023

Donatai Rimšaitei – Vladimiro Putino padėka už nuopelnus tėvynei

Lietuvą į Rusiją iškeitusi Donata Rimšaitė už triumfą šiuolaikinės penkiakovės mišrios estafetės pasaulio čempionate sulaukė neįprasto įvertinimo. D.Rimšaitė čempionų titulą iškovojo kartu su Aleksandru Lesunu. Atskiras sveikinimų telegramas išsiuntė ir Vladimiras Putinas, ir Dmitrijus Medvedevas.

D.Rimšaitė sulaukė V.Putino padėkos.<br>lrytas.lt montažas
D.Rimšaitė sulaukė V.Putino padėkos.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2016, 12:00 PM, atnaujinta May 23, 2017, 4:09 AM

V.Putinas jiems dėkojo už pasiektus rezultatus ir darbą tėvynei.

D.Rimšaitė ruošiasi po Rusijos vėliava dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje. Ji jau yra gavusi žinutę iš Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidento Viačeslavo Aminovo, kuris pareiškė, kad jį tenkins tik medaliai.

D.Rimšaitė yra Rusijos penkiakovininkų lyderė. 28 metų lietuvė 2010 metais skandalingai emigravo į Rusiją ir gavo šios šalies pilietybę. Tačiau Lietuvos olimpinis komitetas, remdamasis Olimpine chartija, uždraudė tėvynę iškeitusiai sportininkei dalyvauti 2012-ųjų Londono olimpiadoje.

2008-ųjų žaidynėse atstovavusi Lietuvai ir užėmusi 13-ąją vietą D.Rimšaitė šiemet Rio de Žaneire startuos Rusijos komandos sudėtyje.

Viena pagrindinių D.Rimšaitės varžovių laikoma Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, kuri gins olimpinės čempionės titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.