EUROLYGA 2023

Dopingo skandale – Vokietijos kirtis Rusijos sportui

Rusija kiekvieną savo žingsnį skelbia viešai ir mėgina išpirkti kaltes po didžiojo dopingo skandalo, kurio aidai nenutyla ir šiandieną. Rusijos lengvosios atletikos federacija sulaukė tikro smūgio, kai paaiškėjo, jog šios sporto šakos vadovai sąmoningai skyrė dopingą atletams ir slėpė „nešvarius“ mėginius. Jos veikla tarptautinėje bendruomenėje buvo sustabdyta ir dėl to rusų lengvaatlečiai gali nepatekti į Rio de Žaneiro olimpiadą.

Vokiečiai prašo neleisti Rusijos lengvaatlečiams dalyvauti Rio olimpiadoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vokiečiai prašo neleisti Rusijos lengvaatlečiams dalyvauti Rio olimpiadoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2016, 3:30 PM, atnaujinta May 22, 2017, 4:28 AM

Rusija jau pertvarko lengvosios atletikos sporto struktūrą, vykdo visus Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) nurodymus ir tikisi, kad iki Rio bus nuspręsta sugrąžinti šalies lengvosios atletikos federaciją į tarptautinę bendruomenę.

Manoma, kad Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) kitą penktadienį turėtų nuspręsti, kad Rusija grįžtų į olimpiadą. Netgi kalbama, kad jeigu IAAF to nepadarys, atskiriems rusų lengvaatlečiams olimpiadoje gali leisti varžytis Tarptautinės olimpinis komitetas (IOC).

Rusija atidžiai stebi situaciją, bet sulaukia vis garsesnio kitų šalių spaudimo.

Penktadienį Vokietijos lengvosios atletikos federacija kreipėsi į IOC ir paprašė neleisti Rusijos lengvaatlečiams varžytis Rio olimpiadoje.

Vokiečiai pabrėžė, kad dopingo skandalas dar nenurimo, o nauji atvejai kelia vis didesnį susirūpinimą. Vokiečiai siūlo į situaciją žiūrėti „labai rimtai“ ir imtis visų įmanomų priemonių, kad „užtikrintų sporto patikimumą ir lygią varžybų galimybę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.