EUROLYGA 2023

Verdiktas rusų lengvaatlečiams: Rio jų nebus

Tarptautinė lengvosios atletikos federacijos (IIAF) Vykdomasis komitetas penktadienį posėdžiavo Vienoje, kur nusprendė, kad Rusijos lengvaatlečiai dar nėra pakankamai išsikuopę savo daržo, kad galėtų vykti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes šią vasarą.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2016, 4:59 PM, atnaujinta May 21, 2017, 11:25 AM

IAAF nusprendė neatnaujinti suspenduotos Rusijos lengvosios atletikos federacijos (ARAF) narystės, skelbia „Sky News“.

Sprendimui pritarė 26 IAAF tarybos nariai ir to pakako.

Pernai lapkritį Rusijos lengvosios atletikos federacijos veikla buvo sustabdyta būtent po Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) pranešimų apie sukčiavimą, „nešvarių“ mėginių slėpimą ir netgi Rusijos valdžios pastangas plėtoti sistemingą dopingo vartojimą.

Po šio skandalo Rusija pažadėjo rimtas permainas ir visišką apsivalymą WADA pasitikėjimą praradusioje šalies antidopingo sistemoje.

WADA pranešime atskleidė, kad dopingo kontrolieriai galėjo nesurinkti 73 iš 455 mėginių, kuriuos turėjo padaryti. 736 testai testai buvo atšaukti ar tiesiog nevykdomi. WADA pasigedo 23 testų.

Agentūra taip pat užfiksavo dar 52 nepageidaujamus atvejus.

Rusija dar tikisi, kad po tokio IAAF sprendimo malonę suteiks Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC). Būtent IOC galutinai sprendžia, kas gali varžytis olimpinėse žaidynėse.

„Švarūs“ rusų lengvaatlečiai jau viešai kreipėsi į IOC ir prašė nebausti nekaltųjų. Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko yra pareiškęs, kad šalis imsis teisinių priemonių, jeigu IAAF statys kliūtis dalyvauti olimpiadoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.