EUROLYGA 2023

Graudi tiesa: iš olimpiados jau metami ir rusų sunkiaatlečiai

Trečiadienio vakarą Rusijos sportą pasiekė nauja nemaloni žinia – Rio de Žaneiro olimpiados durys bus užtrenktos ir Rusijos sunkiosios atletikos atstovams.

Viena iš Rusijos sunkiosios atletikos žvaigždžių Tatjana Kašyrina nevyks į Rio olimpiadą.
Viena iš Rusijos sunkiosios atletikos žvaigždžių Tatjana Kašyrina nevyks į Rio olimpiadą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 7:56 AM, atnaujinta May 20, 2017, 10:11 PM

Gruzijoje posėdžiavusi Tarptautinės sunkiosios atletikos federacija (IWF) nutarė metams iš savo gretų šalinti tų valstybių federacijas, kurių bent trys sportininkai per metus buvo pagauti vartoję dopingo preparatus.

Tad pagal šį sprendimą be Rusijos sunkiaatlečių į žaidynes Brazilijoje nevyks ir Baltarusijos bei Kazachstano sportininkai.

IWF pareikalavo iš naujo patikrinti 2012 metų ir 2008-ųjų olimpinių žaidynių dopingo testus ir vakar dienos posėdyje tik konstatavo, kad iš rusės Apti Auchadovos bus atimtas Londono žaidynių sidabro apdovanojimas svorio kategorijoje iki 85 kg.

Tbilisyje jau prasidėjo oficiali iš Rusijos kvotų į Rio žaidynes atėmimo procedūra – patvirtinta, kad rusai jau neteko dviejų vietų.

„Jei sunkiosios atletikos federacija imasi tokių nepopuliarių sankcijų ir žada iš Rio mesti Rusiją, Kazachstaną ir Baltarusija, tai lieka tik dar pajėgi Bulgarija. Bet ir ji su klaustuku. Tai su kuo ir kas varžysis Rio olimpiadoje?“, – klausė Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko, suskubęs pranešti, kad Rusija dėl IWF sprendimo rengiasi kreiptis į Lozanoje įsikūrusi Sporto arbitražo teismą.

Nors jis pripažino, kad IWF jokių išskirtinių kriterijų Rusijai netaiko ir pagal jos reglamentą problemų su dopingu visada seka finansinės baudos, po to licencijų atėmimas bei federacijos diskvalifikacija, vis dėlto V.Mutko kaip visada kaltino bėdomis visus, tik ne savo šalį.

„Vyksta kažkokia psichozė, lyg kažkas diktuotų ją, tačiau neatsižvelgiama į jokias teisines normas. Jūs man paaiškinkite, kaip galima už 2008 ir 2012 metų bėdas su dopingu bausti 2016 metų komandas, kurios žada vykti į Rio žaidynes. Nesuprantu“, – piktinosi V.Mutko.

Šią savaitę Tarptautinis olimpinis komitetas patvirtino, kad palaiko Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) sprendimą ir toliau drausti Rusijos lengvaatlečiams startuoti įvairiuose turnyruose – ir olimpiadoje. IAAF praėjusių metų lapkritį suspendavo Rusijos lengvosios atletikos federaciją.

Šią savaitę Olimpinis komitetas priėmė sprendimą, kad rusų lengvaatlečiai negalės kaip komanda varžytis Rio, o tą teisė galėtų gauti sportininkai tik papildomai patikrinti dėl dopingo ir panorę kovoti po Tarptautinio olimpinio komiteto vėliava.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.