EUROLYGA 2023

„Saulėgrąža“ nedvejojo – nutarė paremti Rio parolimpiečius

„Parolimpiniai sportininkai parodo, kad visus sunkumus įmanoma įveikti, visas kliūtis – nugalėti, kiekvienai nesėkmei skirti laiko ją išgyventi ir su dar didesniu entuziazmu imtis naujų iššūkių.

(Iš kairės): KU „Saulėgrąža“ administracijos direktoriaus pavaduotoja Germantė Danilevičiūtė, LPOK generalinis sekretorius Gintaras Zavadckis, „Saulėgrąžos“ valdybos pirmininkas Gintautas Piragius ir LPOK prezidentas Vytautas Kvietkauskas
(Iš kairės): KU „Saulėgrąža“ administracijos direktoriaus pavaduotoja Germantė Danilevičiūtė, LPOK generalinis sekretorius Gintaras Zavadckis, „Saulėgrąžos“ valdybos pirmininkas Gintautas Piragius ir LPOK prezidentas Vytautas Kvietkauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2016, 5:32 PM, atnaujinta May 18, 2017, 11:41 PM

Parolimpiniame sporte – kaip ir versle. Mums didelė garbė ir įkvėpimas būti šalia aukščiausio lygio sportininkų ir, kadangi esame socialiai atsakinga įmonė, nutarėme paremti Lietuvos parolimpinės rinktinės dalyvavimą Rio de Žaneiro Parolimpinėse žaidynėse“, – sakė Vilniaus apskrityje veikiančios kredito unijos „Saulėgrąža“ vadovas Gintautas Piragius.

„Saulėgrąža“, išreikšdama palaikymą visiems 13 parolimpiadai besiruošiančių Lietuvos parolimpiečių, liepos 13 dieną pasirašė rėmimo sutartį su Lietuvos parolimpiniu komitetu (LPOK). „Neįgaliųjų sportininkų rėmimas mums tampa įkvėpimu versle. Parolimpinio sporto principai yra labai artimi mūsų verslo vertybėms. Jau daug metų tiesiogiai ir kartu su Vilniaus Vytauto Didžiojo LIONS klubu remiame Lietuvos golbolo rinktinę ir matome, kiek daug darbo ir širdies įdeda sportininkai kasdien treniruodamiesi“, – argumentavo G. Piragius.

LPOK prezidentas Vytautas Kvietkauskas neslėpė, kad Lietuvoje neįgaliųjų sportas dar vis laikomas rekreaciniu ir yra posūnio ar podukros vietoje. Nepakankamas valstybinis finansavimas skatina kurti ilgalaikius santykius su privačiais rėmėjais.

„Lietuvos parolimpiečiai yra labiau žinomi užsienyje nei mūsų šalyje ir pasaulyje iš tiesų garsina Lietuvos vardą. Į jų nuomonę ir siūlymus atsižvelgiama priimant taisyklių pakeitimus, iš Lietuvos parolimpiečių trenerių mokosi kitų šalių treneriai. Neįgaliųjų sportas iš tikrųjų tapęs aukšto profesionalumo ir labai rimtu sportu. Jeigu anksčiau buvo įmanoma per 5-7 metus treniruojantis pasiekti parolimpinio čempiono rezultatą, dabar – nėra šansų, nes rezultatai nuolat gerėja“, – aiškino V. Kvietkauskas.

Rugsėjo 7-18 dienomis Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 13 sportininkų: irkluotojas, plaukikas, dziudoistas, 4 lengvaatlečiai ir šešių žaidėjų golbolo komanda.

Vasaros sezonu parolimpiečiai treniruojasi Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose pagal individualius planus, o į Rio de Žaneirą visa rinktinė išskris rugsėjo 1 dieną.

„Jauniausiam parolimpinės rinktinės nariui vos 17 metų, vyriausiam – virš 40 metų, ir jie savo amžiaus nenaudoja kaip pasiteisinimo, kad yra per jauni ar per seni sportuoti.

Tuo tarpu vadinamajame „sveikųjų pasaulyje“ tokius atsikalbinėjimus girdime labai dažnai. Sveikam žmogui sportas yra tik tingėjimo ar netingėjimo klausimas, o neįgaliesiems sportininkams yra daug daugiau klausimų. Jie pirmiausia turi iškilti aukščiau už savo negalios sukeltas psichologines, fizines, mobilumo ir kitokias problemas ir dar eiti sportuoti“, – pabrėžė LPOK prezidentas.

Pirmą kartą Pietų Amerikos žemyne, Brazilijos Rio de Žaneiro mieste vyksiančiose Parolimpinėse žaidynėse dalyvaus per 4 tūkstančius sportininkų iš daugiau kaip 170 šalių. Tokioje konkurencinėje aplinkoje Lietuvos parolimpinė rinktinė tikisi iškovoti du medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.