EUROLYGA 2023

Dopingo paradą valdęs V. Mutko rėžė: Rusijos sportas – švarus

Kai pirmadienį nepriklausomas Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) ekspertas Richardas McLarenas paskelbė ataskaitą apie masinį dopingo vartojimą Rusijoje per Sočio žiemos olimpiadą ir valdžios siekius slėpti šiuos faktus, o pati WADA pasiūlė Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) šalinti rusus iš artėjančių Rio žaidynių, sukluso visa Rusija.

V.Mutko laikosi savo tiesų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V.Mutko laikosi savo tiesų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-19 11:10, atnaujinta 2017-05-18 11:12

Pirmasis savo poziciją išreiškė šalies prezidentas Vladimiras Putinas, pareiškęs, kad šis skandalas tėra politinis žaidimas.

„Matome pavojingą politikos įsikišimą į sportą. Stengiamasi sportą paversti geopolitinio spaudimo instrumentu, formuojant negatyvų šalies ir žmonių įvaizdį. Šis dopingo skandalas – pavojingas politikos veržimasis į sportą“, – teigė V.Putinas.

Netrukus pasisakė ir sporto ministras Vitalijus Mutko, į kurį R.McLareno pranešime smigo ne viena skaudi strėlė. Visų pirma WADA ataskaitoje teigiama, kad dopingo paradui vadovavo sporto ministerija, o V.Mutko puikiai žinojo, kas vyksta ir aktyviai dalyvavo skandale.

Sporto ministerijai padėjo ir Rusijos Federacijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) bei Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA).

„Esame nusivylę šiuo pranešimu. Mūsų valdžia daro viską, kad sportas būtų švarus. Mums metami kaltinimai, kuriuos reikia labai rimtai apgalvoti“, – toliau savo nekaltumą bandė rodyti V.Mutko.

Dar vienas skandalo centre atsidūręs asmuo – sporto viceministras Jurijus Nagornychas skubiai paliko savo užimamas pareigas, kol nebus baigtas vidinis tyrimas, skelbia sovsport.ru.

Pasak WADA pranešimo J.Nagornychas buvo vienas pagrindinių veikėjų dopingo skandale – būtent su jo žinia būdavo sprendžiama, kuriuos teigiamus dopingo testus slėpti.

Nors daugelis Rusijos naujienų portalų tiesiog perspausdina V.Putino ir V.Mutko žodžius, sports.ru portalas išsišoko – titulinė naujiena skelbia, kad Rusija turi būti nubausta pašalinimu iš Rio.

„Jeigu Rusiją išmes iš žaidynių, tai bus teisinga“ straipsnyje nagrinėjama situacija ir pateikiami punktai, kodėl šaliai tai būtų naudinga, siekiant išsivalyti.

Antradienį IOC rengia konferenciją, po kurios greičiausiai paskelbs verdiktą – šalina visą olimpinę Rusijos rinktinę iš žaidynių ar ne.

IOC prezidentas Thomas Bachas pirmadienį pareiškė, kad yra pasirengęs imtis griežtų sankcijų Rusijos atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.