EUROLYGA 2023

V. Alekna įsitikinęs – Rusijai reikėjo griežtesnės bausmės

Virgilijus Alekna liko nusivylęs Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimu dėl Rusijos olimpiečių galimybių dalyvauti žaidynėse Rio de Žaneire.

V.Alekna liko nusivylęs Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimu nediskvalifikuoti visos Rusijos olimpinės rinktinės.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Alekna liko nusivylęs Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimu nediskvalifikuoti visos Rusijos olimpinės rinktinės.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

2016-07-24 18:55, atnaujinta 2017-05-17 22:29

Sekmadienį IOC lyderiai, surengę telekonferenciją Lozanoje (Šveicarija) nusprendė nediskvalifikuoti visos Rusijos rinktinės ir leisti jai startuoti Brazilijoje, nepaisant nustatytų dopingo mėginių klastojimų pastaruosius kelerius metus.

„Gaila, kad taip atsitiko, – pripažino dusyk olimpinis čempionas V.Alekna. – Reikėtų griežtesnių priemonių, siekiant tvirčiau pakovoti su dopingu.“

Buvęs disko metikas per savo karjerą pats yra patyręs dopingo sukčiaus iš Vengrijos Roberto Fazekašo įžūlius fokusus falsifikuojant šlapimo mėginį po varžybų Atėnų olimpiadoje.

V.Alekna sveikino dar lapkritį priimtą Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos sprendimą diskvalifikuoti Rusijos lengvaatlečius dėl sisteminių ydų ir tikisi, jog šiuo žingsniu pasieks ir daugiau pasaulinių sporto šakų organizacijų.

IOC sekmadienį perdavė teisę Tarptautinėms sporto federacijoms galutinai nuspręsti dėl Rusijos sportininkų galimybių startuoti rugpjūčio 5-21 dienomis olimpinėse žaidynėse.

„Lengvoji atletika savo žingsnį jau žengė, – sakė V.Alekna. – Galėtų pasekti ir kitos sporto šakos, pavyzdžiui, plaukimas. Kiek žinau, šioje sporto šakoje irgi yra daug nepatenkintų, jog kovoje su dopingu nuveikiama per mažai.“

Ne visi 387 registruoti Rusijos atletai bus Rio de Žaneire.

IOC nustatė svarbią taisyklę, jog dėl dopingo jau bausti Rusijos sportininkai negalės žaidynėse Brazilijoje.

Todėl ten snebus 2013 metais dėl dopingo teigiamo testo šešiolikai mėnesių diskvalifikuotos plaukikės Julijos Jefimovos.

„Toks dalinis sprendimas nėra prastas, – komentavo V.Alekna. – Jei sportininkas jau yra bandęs laužyti taisykles, jis gali tai padaryti dar kartą.

Yra pasitaikę nemažai atvejų, kai atletai pagaunami už rankos antrą kartą.“

V.Alekna linkėjo Rūtai Meilutytei ir kitiems Lietuvos sportininkams susitelkti į savus startus ir neskaičiuoti kiek varžovų nubyrės dėl Rusijos atletams taikomų nuobaudų.

„Lietuvos atletai turi susikaupti ir daryti tai, kas jiems priklauso ir palikti kovą su dopingu tuo užsiimančioms organizacijoms, – kalbėjo V.Alekna. – Nereikia nuolat klausytis ir sekti, kaip, ką ir kur dar pagaus.

Vertėtų susitelkti į savus startus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.