EUROLYGA 2023

Rusija gąsdina J. Jefimovos vardu: R. Meilutytei tai būtų smūgis

Rusijoje nerimsta aistros po Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimo, kuriuo šalies rinktinė nebuvo pašalinta iš Rio žaidynių, bet sulaukė kitokių sankcijų, kurios kelią į žaidynes užkirs praeityje dėl dopingo įkliuvusiems sportininkams. Labiausiai rusus neramina plaukikės Julijos Jefimovos likimas.

Rusijoje nerimsta aistros dėl J.Jefimovos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijoje nerimsta aistros dėl J.Jefimovos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2016, 12:28 PM, atnaujinta May 17, 2017, 8:53 PM

Savo nuomonęs šiuo klausimu atvirai išreiškė kitas šalies plaukikas, įvairių varžybų prizininkas Sergejus Fesikovas, įkandęs lietuvei Rūtai Meilutytei.

„Tikiuosi, kad Julija važiuos į žaidynes. Esu įsitikinęs, kad jeigu ji gaus teisę varžytis, ji parodys viską, ką gali. R.Meilutytė nuolat kalba apie tai, kad Julija yra bloga, kad nenori su ja varžytis.

Gali kalbėti daug dalykų, bet rezultatas baseine svarbesnis. Pasaulio plaukimo čempionate J.Jefimova parodė, kas yra kokioje vietoje (tada J.Jefimova tapo čempione, aplenkusi lietuvę – red. past.). Tai buvo lūžio momentas jų santykiuose.

Nežinau ar Rūta atlaikys dar vieną smūgį, jei Julijai leis varžytis Rio. Psichologine prasme ji šiuo metu turi milžinišką persvarą“, – įsitikinęs rusas.

Sekmadienį IOC priėmė esminį sprendimą. Nepaisant Rusijos pareigūnų vykdytos dopingo programos, šios šalies sportininkams leista startuoti Rio de Žaneire. Tiesa, ne visi Rusijos atletai galės atsipalaiduoti.

IOC perleido sprendimo teises diskvalifikuoti Rusijos sportininkus tarptautinėms federacijoms. Jos priims galutinį sprendimą dėl 387 Rusijos olimpiečių, tarp jų 68 lengvaatlečių.

Be to, IOC rengiasi neleisti startuoti olimpinėse žaidynėse tiems Rusijos atletams, kurie yra paminėti antidopingo kontrolės atstovo Richardo McLareno raporte ir turi praeities nuodėmių dėl dopingo.

Būtent tai galioja kalbant ir apie J.Jefimovą. Ji dėl dopingo vartojimo diskvalifikuota 2013 metais šešiolikai mėnesių, o šį sezoną buvusi suspenduota dėl meldoniumo.

Straipsnio komentavimo galimybė apribota. Buvę komentarai ištrinti dėl necenzūrinės leksikos ir nesantaikos kurstymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.