EUROLYGA 2023

Prabilusi J. Jefimova nejaučia kaltės: visus išvadino kvailiais

Julija Jefimova pastarąjį pusmetį išgyveno tikrą dramą, kurios pabaigoje nesulaukė gerų naujienų. Rusijos plaukimo žvaigždė negalės dalyvauti Rio de Žaneiro žaidynėse ir tik iš šalies stebės kovas baseine.

J.Jefimova prabilo apie sprendimą neleisti jai varžytis Rio.<br>AP nuotr.
J.Jefimova prabilo apie sprendimą neleisti jai varžytis Rio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2016, 10:51 AM, atnaujinta May 17, 2017, 6:52 PM

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) sekmadienį nusprendė neišmesti Rusijos iš Rio žaidynių. IOC paskelbė, kad tarptautinės sporto šakų federacijos pačios spręs, ką daryti su rusų sportininkais, bet pridūrė, kad į Rio neįleis nė vieno Rusijos atleto, kuris anksčiau buvo pagautas vartojant dopingą.

Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) pateikė 8 rusų plaukikų, kurie buvo patekę į dopingo skandalus, sąrašą ir primygtinai pareikalavo neįtraukti jų į olimpinius sąrašus. Tarp jų atsidūrė ir J.Jefimova.

J.Jefimova dėl dopingo buvo nušalinta 2013 metais ir be sporto praleido 1,5 metų. Šių metų pradžioje dėl draudžiamo meldoniumo ji vėl buvo diskvalifikuota, tačiau kovo mėnesį išteisinta. Visą tą laiką sportininkė treniravosi JAV ir tikino, kad sportuos ir plauks Rio.

„Šį kartą aš visiškai nematau savo kaltės. Tai tiesiog juokinga. Gaila, kad dėl kažkokių kvailių, kurie nusprendė pažaisti su valstybėmis, prarasiu ketverius metus“, – „Match TV“ kalbėjo rusė.

Ji pridūrė, kad dabar beveik kiekvieną rytą yra priversta duoti dopingo mėginius ir keltis šeštą ryto.

„Man visi sako: tu turi talentą, privalai plaukti, tu tai padarysi. Aš nepalūžtu, kad ir kaip mane laužo. Labai sunku tai atlaikyti emociškai – kažkada jau galvojau: kam man viso to? Tokių minčių buvo daug“, – pridūrė plaukikė.

J.Jefimova jau anksčiau yra pareiškusi, kad jeigu Rusija nutars neleisti jai varžytis Rio, ji kreipsis į Sporto arbitražo teismą. Čia J.Jefimova turi gerų šansų – sportininkė jau buvo kartą bausta dėl dopingo vartojimo ir pagal IOC taisykles dabar dėl to paties pažeidimo būtų baudžiama antrą kartą.

Tikinama, kad iš viso dėl to, kad jau buvo bausti už dopingo vartojimą, Rio negalės pasirodyti jau 13 rusų atstovų. Dar 68 Rusijos olimpiečius lengvaatlečius yra diskvalifikavusi Tarptautinė lengvosios atletikos federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.