EUROLYGA 2023

Kovoje su Julija Jefimova – Rūtos Meilutytės trenerio balsas

R.Meilutytė ruošiasi olimpiniam startui, o jos treneris Jonas Ruddas jau dabar džiaugiasi pergale. Olimpinės čempionės treneris vis garsiau kalba apie Rusijos dopingo skandalą, pirštu bado į J.Jefimovą ir rėžė Tarptautinei plaukimo federacijai (FINA) aštrią nuomonę.

J.Jefimova (kairėje) sulaukia J.Ruddo kritikos, bet R.Meilutytės treneris taikėsi į FINA sąžinę.<br>lrytas.lt montažas
J.Jefimova (kairėje) sulaukia J.Ruddo kritikos, bet R.Meilutytės treneris taikėsi į FINA sąžinę.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2016, 2:27 PM, atnaujinta May 17, 2017, 1:44 PM

J.Ruddas sulaukė daugybės sporto pasaulio žmonių palaikymo, bet troško, kad jam pritartų ne sportininkai, o pati FINA.

„Nagi, FINA. Štai tavo šansas. Būk stipri. Gink mūsų sportą. Mes nustojome tavimi tikėti. Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) tau suteikė šansą tai pakeisti“, – tokia žinute socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo vienas garsiausių britų plaukimo trenerių, kai IOC organizacijai patikėjo pačiai spręsti, ką daryti su J.Jefimova.

J.Ruddas dar anksčiau, nei prasidėjo didysis Rusijos dopingo skandalas, kritiškai kalbėjo apie FINA veiklą, bet Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) atskleista didžioji Rusijos dopingo afera gerokai pakurstė aistras.

Tiek R.Meilutytė, tiek J.Ruddas ne kartą griežtai kalbėjo apie vieną pagrindinių konkurenčių J.Jefimovą. Pastaroji 2013 metais buvo sučiupta vartojusi dopingą ir sulaukė bausmės, bet ji buvo sutrumpinta.

Šiemet J.Jefimova vėl pateko į antidopingo kontrolierių rankas, nes vartojo meldoniumą, bet jai pavyko išsisukti.

Sekmadienį IOC nusprendė, kad neišmes Rusijos iš olimpiados. Daug kritikos sulaukęs sprendimas sukėlė tikrą sumaištį, bet IOC pridūrė, kad į olimpiadą neįsileis rusų sportininkų, kurie praeityje buvo sučiupti vartoję dopingą.

Į šį sąrašą pateko ir J.Jefimova, kuria Lietuvą jau gąsdino rusų žiniasklaida.

J.Ruddą neramino, kad sprendimą dėl Rusijos sportininkų turės atskirai priimti kiekviena tarptautinė sporto federacija.

„Visiškai aišku, kad jos ten nebus (Rio, – Red.), – BBC sakė J.Ruddas. – Bet jeigu tarptautinėms federacijoms bus leista įsitraukti ir apeiti šį sprendimą, manęs tikrai nenustebins, jeigu ji pateks į Rio.“

J.Ruddas teigė nesąs tikras, ar FINA yra pakankamai stipri, kad galėtų išlaikyti draudimus sportininkams iš įtakingų šalių.

„Aš tikrai noriu tikėti FINA, – sakė J.Ruddas. – Esu plaukimo treneris ir dirbu su viso pasaulio plaukikais. Noriu jausti, kad mano ir mūsų sporto valdžia mus saugo.“

Tačiau tuomet J.Jefimova sulaukė netikėtų dūrių. Rusija paskelbė, kad plaukikė nebus įtraukta į olimpinę rinktinę, o nepraėjus keletai valandų tokį pat sprendimą priėmė FINA. J.Ruddas galėjo švęsti tarsi asmeninę pergalę.

J.Jefimova dar nepasiduoda. Ji kreipsis į Sporto arbitražo teismą ir savo kišenėje turi svarų argumentą – juk sportininkė dėl dopingo vartojimo bausmę yra vieną kartą atlikusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.