EUROLYGA 2023

Julija Jefimova nepasiduoda: atvyko į Rio ir ruošiasi žaidynėms

23-ejų Rusijos plaukikė Julija Jefimova, kaip ir dar šeši šalies plaukikai, kuriems užtrenktos durys į Rio žaidynes, su likusiais plaukimo rinktinės nariais atvyko į Braziliją ir toliau treniruojasi. Apie tai skelbia rsport.ru portalas.

J.Jefimova.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Jefimova.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-29 12:02, atnaujinta 2017-05-17 11:44

Į Rio Rusijos plaukimo rinktinė atvyko liepos 27-osios vakare ir pradėjo paskutinį pasirengimo etapą.

„Mus puikiai pasitiko, žmonės čia sako, kad yra labai laimingi matydami Rusijos sportininkus. Pradėjome treniruotes, dirbame ramiai, o tą daro ir tie sportininkai, kurie nepateko į žaidynes.

Jau susitikome ir su mūsų atletais iš JAV – čia yra ir J.Jefimova, kuri sportuoja pagal individualią programą ir ją prižiūri tėvas“, – pasakojo rinktinės treneris Sergejus Kolmogorovas.

J.Jefimovai durys į Rio praktiškai užsidarė po Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimo neleisti olimpinėse žaidynėse varžytis dėl dopingo anksčiau baustiems sportininkams.

Nors rusė tikėjosi Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) malonės, bet jos nesulaukė.

Viso FINA pašalino septynis rusų plaukikus. Trys iš jų, kaip ir J.Jefimova, anksčiau buvo pagauti vartoję dopingą – Michailas Dovgaliukas, Natalija Lovcova ir Anastasija Kralivina.

Dar trys buvo paminėti Richardo McLareno ataskaitoje, po kurios ir sprogo didysis dopingo skandalas – Vladimiras Morozovas, Darija Ustinova ir Nikita Lobincevas.

Negavusi FINA malonės J.Jefimova ėmėsi naujo žingsnio – kreipėsi į Sporto arbitražo teismą (CAS). Ir kol CAS užsiima byla, J.Jefimova socialiniame tinkle „Instagram“ įkėlė trumpą vaizdo įrašą, kur ji pasirodo su marškinėliais, ant kurių užrašyta: „Man nerūpi“ ir „Čempionė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.