EUROLYGA 2023

Julijos Jefimovos viltys varžytis Rio žlugo?

Julijos Jefimovos istorijoje padėtas galutinis taškas – 23-ejų Rusijos plaukikė nedalyvaus Rio de Žaneiro žaidynėse. Tai paaiškėjo ketvirtadienį, kai Sporto arbitražo teismas (CAS) užvertė jos bylą ir paliko galioti ankstesnį, neleidžiantį jai varžytis su kitomis plaukikėmis. Vladimiras Morozovas ir J.Jefimovas draugas Nikita Liubincevas nebuvo įtraukti į sąrašą, bet CAS jiems atvėrė duris ir jie galės varžytis olimpiadoje.

J.Jefimovos Rio nebus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Jefimovos Rio nebus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 4:20 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:10 PM

Tokią informaciją ketvirtadienį „R-Sport“ patvirtino šaltiniai CAS. Nors CAS dar oficialiai nėra paskelbę savo verdikto, rusų žurnalistų šaltiniai pabrėžia, kad Arbitražo teismas jau žino, kokį sprendimą priims.

Jeigu CAS ir nutartų priimti J.Jefimovai palankų sprendimą, Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) sportininkei turėtų neleisti patekti į žaidynes. Ketvirtadienį IOC paskelbė 29 Rusijos plaukimo rinktinės narių sąrašą ir jame J.Jefimovos vardo nebuvo.

IOC patvirtino 271 rusų sportininkų sąrašą.  Į Rio prieš skandalą planavo keliauti 380 rusų sportininkų.

Rusei dar praėjusią savaitę duris užtrenkė Tarptautinė plaukimo federacija (FINA), vykdžiusi Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) nurodymus.

Tačiau J.Jefimova apskundė tokį sprendimą, nors IOC ir buvo aiškiai nurodęs, kad į žaidynes nebus įleisti tie rusai, kurie anksčiau buvo pakliuvę dėl dopingo vartojimo.

Būtent IOC nustatytais kriterijai ir vadovaujasi CAS, iki žaidynių pradžios turintis išspręsti visų Rusijos atletų likimą, kurie pateikė apieliacijas dėl draudimo jiems varžytis žaidynėse.

J.Jefimova iškart po IOC sprendimo nepašalinti Rusijos iš olimpiados, ką siūlė Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA), bet užkirsti kelią anksčiau dopingą vartojusiems šalies sportininkams pareiškė, kad jai ketverius metus gali kainuoti „durnių“ sprendimas.

Plaukikė liejo pyktį ir tikino, kad visko taip nepaliks. Sportininkė netgi atvyko į Rio de Žaneirą su Rusijos rinktine ir treniravosi padedama savo tėvo, nors patys rusai jos nebuvo įtraukę į olimpiečių sąrašą.

CAS yra pažadėjęs, kad Rusijos sportininkų apeliacijos bus išspręstos iki Rio de Žaneiro olimpiados starto, kuris įvyks naktį iš penktadienio į šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.