EUROLYGA 2023

Likimo smūgį atlaikęs imtynininkas A.Kazakevičius žada atgimti

Į Rio de Žaneiro olimpines

A.Kazakevičius<br>P.Mantauto nuotr.
A.Kazakevičius<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-15 17:58, atnaujinta 2017-05-15 21:04

Rugpjūčio 5 dieną Rio de Žaneire įvyko 31-ųjų vasaros olimpinių žaidynių atidarymas. Didžiausias sporto forumas žmonijos istorijoje šiais metais iškart prasidėjo rekordais: šiose žaidynėse 42 sporto šakų atstovai iš 205 šalių varžysis tarpusavyje dėl apdovanojimų, iš viso dalyvauja 11 560 sportininkų.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės teigimu, dalyvavimas olimpinėse žaidynėse jau yra didelis pasiekimas, reikalaujantis daug fizinių pastangų ir tvirto charakterio.

Edgaras Venckaitis yra vienintelis Lietuvos imtynių federacijos dalyvis šių metų olimpinėse žaidynėse. Kol Edgaras ruošiasi iškovoti savo pirmąjį olimpinį medalį, Londono žaidynių prizininkas A. Kazakevičius ruošiasi iškovoti savo pirmąjį medalį pasaulio čempionate. A. Kazakevičius olimpinės atrankos turnyre patyrė sunkią traumą. Atlikus išsamius tyrimus paaiškėjo, kad A. Kazakevičiui plyšo mentės rotatorių sausgyslė bei sąnario apatinės lūpos plyšimas.

Per savo sportinę karjerą vilnietis yra iškovojęs medalius beveik visuose pagrindiniuose oficialiuose čempionatuose. Europos pirmenybėse A. Kazakevičius debiutavo 2002 metais.

Tuomet Odesoje (Ukraina) vykusiame Europos jaunių čempionate Aleksandras svorio kategorijoje iki 46 kilogramų liko šeštas, tačiau jau po metų analogiškose varžybose Rostove (Rusija) A. Kazakevičius triumfavo svorio kategorijoje iki 50 kilogramų. Tai buvo pirmas kartas sporto istorijoje, kai Lietuvos imtynininko garbei buvo atliekamas mūsų šalies himnas.

2005 metais Vilniuje surengtame pasaulio jaunimo imtynių čempionate „Siemens“ arenoje svoryje iki 60 kilogramų lietuvis užėmė trečiąją vietą. Dar po metų, vėl pasunkėjęs ir į svorio kategoriją iki 66 kilogramų perėjęs A. Kazakevičius, Europos jaunimo čempionate Vengrijoj buvo trečias. Po šių varžybų 20-metis Aleksandras perėjo į suaugusių amžiaus grupę.

A. Kazakevičiaus valanda išmušė 2012 metais. Jis pavasarį Serbijos sostinėje Belgrade laimėjo keturias iš penkių kovų svoryje iki 75 kilogramų ir pasipuošė Europos bronza. Po pusmečio A. Kazakevičius sėkmingai šturmavo olimpines žaidynes. Londone vykusiame olimpinių žaidynių imtynių turnyre Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis su vienu pralaimėjimu ir trimis pergalėmis užkopė ant bronzinio pjedestalo laiptelio. 2014 metais vilnietis tapo pasaulio kariškių čempionu kategorijoje iki 80 kg.

Tituluoto Lietuvos imtynininko karūnoje trūksta vienintelės inkrustacijos – apdovanojimo iš pasaulio suaugusiųjų čempionato. Po sunkios traumos atsigaunantis sportininkas sėkmingai vykdo reabilitacijos tikslus ir pradeda pasiruošimą Pasaulio čempionatui.

Pagal tarptautinės imtynių federacijos (UWW) taisykles, pasaulio čempionatai vyksta kasmet, išskyrus metus, kai vyksta olimpinės žaidynės. Taip atsiranda metų tarpas tiems sportininkams, kurių svorio kategorijos nėra olimpinės, todėl vietoje dviejų startų, pasaulio ir žemyno čempionatų, atletai varžosi tik viename sporto forume. Nenorėdama palikti tokių sportininkų nuošalyje, šiais metais UWW nusprendė surengti pasaulio čempionatą ne olimpinėms svorio kategorijoms Vengrijoje.

Šiame čempionate negalės dalyvauti atletai, kovojantys olimpiadoje, todėl ne tik stipriausi pasaulio imtynininkai turės vieną papildomą čempionatą, bet ir į olimpines žaidynes nepatekę sportininkai. Šios pirmenybės planuojamos gruodžio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.