EUROLYGA 2023

Rusus demaskavusi atletė: „Jei mums kas nutiks – neatsitiktinai“

Bėgikė, nuo kurios liudijimų prasidėjo didysis Rusijos sporto dopingo skandalas, baiminasi dėl savo saugumo. Jai teko persikelti, kai programišiai ėmė sekti vietas, kuri ji būna.

J.Stepanova.<br>AP nuotr.
J.Stepanova.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-16 14:37, atnaujinta 2017-05-15 19:24

Julija Stepanova ir jos vyras Vitalijus buvo informatoriai, kurie detaliai papasakojo apie valstybės globojamą dopingo sistemą. Liudijimai lėmė, kad visi Rusijos lengvaatlečiai buvo išmesti iš Rio de Žaneiro olimpiados.

Neseniai įsilaužta į J.Stepanovos paskyrą Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) sistemoje. Kaip ir šimtai kitų sportininkų, rusė ten nuolat palieka duomenis, kur ją gali rasti dopingo kontrolieriai nevaržybiniam testui. Ten yra ir asmeniniai duomenys – telefonų numeriai, adresai.

„Jei mums kas atsitiks, jūs turite žinoti, kad tai nėra atsitiktinumas, – sakė 30-metė J.Stepanova specialioje vaizdo konferencijoje. – Mes įmamės visko, kad save apsaugotume, todėl ir persikėlėme. Bet tuo pačiu supratome, kad jei kas nors tikrai nori mums kažką padaryti, jiems tikriausiai pavyks“.

Vidutinių nuotolių bėgikė J.Stepanova daugelį metų pati buvo Rusijos dopingo sistemos dalis, bet paskui kartu su savo vyru – buvusiu Rusijos antidopingo agentūros darbuotoju – perdavė WADA savo skandalingą informaciją.

Jie persikėlė į JAV, bijodami susidorojimo Rusijoje.

Nors Tarptautinis olimpinis komitetas dėl jos pačios dopingo nuodėmių neleido J.Stepanovai startuoti Rio de Žaneire, sportininkė dabar dėl to net džiaugiasi.

„Kai aš girdžiu, kas dedasi Rio, net džiaugiuosi, kad nesu olimpiadoje, – sakė rusė. – Nes jei kas nors nori mus pažeisti, lengviausia tą padaryti Rio. Tad nebūti ten yra geriau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.