EUROLYGA 2023

Jelena Isinbajeva nešokinės su kartimi, bet lieka sporte

Rusijos sporto žvaigždė, dukart olimpinė šuolių su kartimi čempionė Jelena Isinbajeva paskelbė baigianti karjerą lengvojoje atletikoje, tačiau bus labai aktyvi sporto politikoje.

J.Isinbajeva tapo IOC nare.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
J.Isinbajeva tapo IOC nare.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2016, 11:56 AM, atnaujinta May 15, 2017, 9:33 AM

„Jelena Isinbajeva šiandien baigia karjerą“, – pasakė 34 metų sportininkė, Rio de Žaneiro olimpiadoje išrinkta į Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) atletų komisiją.

Keturis naujus komisijos narius rinko visi Rio akredituoti sportininkai. Rusė balsavime buvo ketvirta.

„Maniau, kad labai liūdėsiu, bet šis išrinkimas mane įkvėpė. Nesakau sudie sportui – tik savo sporto šakai“, – aiškino ji.

J.Isinbajeva taip sieks tapti susikompromitavusios Rusijos lengvosios atletikos federacijos prezidente ir gelbėti ją iš dopingo liūno. Šuolininkė su kartimi niekada nebuvo įkliuvusi dėl dopingo vartojimo.

Anksčiau penktadienį J.Isinbaeva socialiniame tinkle „VKontakte“ paskelbė minutės trukmės vaizdo įrašą, kuriame matoma, kaip ji šoka su kartimi stadione, kurio tribūnos buvo tuščios.

„Šis šuolis užbaigia mano sportinę karjerą ir atveria naują mano gyvenimo etapą. Aš nepasiduodu. Aš einu toliau“, – rašė ji.

J.Isinbajeva negalėjo ginti savo titulo Rio de Žaneiro olimpiadoje, kai Tarptautinė lengvosios atletikos federacijų asociacija (IAAF) visai Rusijos lengvaatlečių delegacijai uždraudė dalyvauti šiose žaidynėse, kilus didžiuliam skandalui dėl valstybės palaikomo dopingo vartojimo.

Ši sportininkė yra laimėjusi olimpinį auksą 2004 ir 2008 metais, taip pat yra triskart pasaulio čempionė. J.Isinbajevos pasiektas šuolių su kartimi pasaulio rekordas – 5,06 m – lieka neįveiktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.