EUROLYGA 2023

Rio nuvylusi Donata Rimšaitė rusams jau tapo „blogiausia“

„Treneriui šokas, man šokas“, – taip Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas Viačeslavas Aminovas įvertino prieš šešerius metus iš Lietuvos persiviliotos 28 metų Donatos Rrimšaitės pasirodymą Rio de Žaneiro olimpiadoje.

D.Rimšaitė bendravo tik su L.Asadauskaite.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
D.Rimšaitė bendravo tik su L.Asadauskaite.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
D.Rimšaitės rezultatas nuvylė rusus.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
D.Rimšaitės rezultatas nuvylė rusus.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 20, 2016, 12:29 PM, atnaujinta May 15, 2017, 9:10 AM

Buvusi Lietuvos sportininkė užėmė 12-ąją vietą – per menką, kad atpirktų Rusijos sporto veikėjų pastangas ir sudėtas viltis.

Gyrė lietuvės konkurentę

„Nesuprantu, kad jai atsitiko. Tai blogiausias pasirodymas per visą jos karjerą. Ji neįtikėtinai blogai fechtavosi“, – sakė rusas.

Jis kur kas geriau įvertino 15-ąją vietą užėmusią Gulnaz Gubaiduliną: „Jai truputį trūko iki dešimtuko, bet perspektyvos yra.“

Bendravo tik su Laura

Pati D.Rimšaitė Rio de Žaneire kaip ugnies vengė Lietuvos žurnalistų ir atsisakė tarti nors kelis žodžius lietuviškai.

Donata bendravo tik su buvusia komandos drauge Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene, kuri po nesėkmingo jojimo neapgynė Londono olimpiados čempionės titulo.

„Pabendravom ir vakar, ir šiandien, – po finišo „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė. – Jai irgi nelabai pasisekė. Bėgime ją beveik pavijau. Nemanau, kad ji patenkinta, nes važiavo į olimpiadą medalio.“

Londoną mini su širdgėla

Pati D.Rimšaitė dėl nesėkmės kaltino savo stipriausią rungtį – fechtavimąsi, kur liko tik 17-a.

„Nebūtų apmaudu, kai padarai viską ką gali. Aš labai jaudinausi. Praleidau Londono olimpiadą ir pamiršau olimpinę atmosferą. Mane tiesiog purtė“, – „R-sport“ pasakojo D.Rimšaitė.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) prieš Londono olimpiadą pasinaudojo savo teise ir neleido Rusijai pagreitintu būdu gauti teisės D.Rimšaitei dalyvauti olimpiadoje be pereinamojo laikotarpio – ji galėjo startuoti kitose varžybose, bet startą olimpiadoje turėjo praleisti.

„Problemos buvo galvoje, o ne rankoje, kurią man masažavo. Paprastai varžybose jaudiniesi du tris turus, o čia visą laiką buvau sukaustyta. Dėl to visur kažkiek trūko ir rezultatas buvo apverktinas“, – teigė D.Rimšaitė.

Vis dėlto ji tvirtino, kad 2012 metų olimpiada nebūtų buvusi jos karjeros viršūnė.

„Tada turėjau bėdų dėl sveikatos. Jei būčiau startavusi Londone, galbūt būtų suveikęs naujokės efektas, kaip australės, kuri metus praleido, o Rio laimėjo.

Pekine mano karjera prasidėjo, Londonas nuplaukė, o apie Tokiją dar negalvoju, per ketverius metus daug ko gali atsitikti. Traumos, sveikata...“ – kalbėjo D.Rimšaitė.

Tačiau ji neplanuoja daryti pertraukos karjeroje.

„Jaunimas auga, o aš jaučiu nepasitenkinimo jausmą. Treniruosiuosi, o kaip bus, nežinau. Bet neplanuoju jokių pauzių. Rudenį laukia eilinė stovykla“, – sakė penkiakovininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.