EUROLYGA 2023

Po išgalvotų muštynių R. Lochte jau prarado keturis rėmėjus

Skandalo sūkuryje atsidūręs amerikiečių plaukikas Ryanas Lochte (Rajenas Loktė) pirmadienį prarado jau keturis rėmėjus po savo melagingų pareiškimų, kad jis Rio de Žaneire buvo apiplėštas grasinant šaunamuoju ginklu.

R.Lochte nubaustas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Lochte nubaustas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2016-08-23 08:21, atnaujinta 2017-05-15 03:55

Apie tai, kad nutraukia bendradarbiavimą su šiuo sportininku, pranešė bendrovės „Speedo USA“, „Ralph Lauren“, čiužinių gamybos bendrovė „Airweave“ ir lazerinio plaukų šalinimo sistemos gamintoja „Syneron Candela“.

„Speedo USA“ 50 tūkst. JAV dolerių (44 tūkst. eurų), kurie buvo skirti R. Lochte dabar skirs organizacijai „Save the Children“, konkrečiai – Brazilijos vaikams.

„Speedo USA“ šiandien skelbia sprendimą nutraukti Ryano Lochte rėmimą“, – sakoma kompanijos pareiškime.

„Nors mes daugiau kaip dešimtmetį palaikėme pergalingus santykius su Ryanu ir jis buvo svarbus „Speedo“ komandos narys, mes negalime toleruoti elgesio, prieštaraujančio vertybėms, kurias seniai gina šis prekės ženklas“, – sakoma pareiškime.

„Mes vertiname daugybę jo pasiekimų ir viliamės, kad jis eis į priekį ir pasimokys iš savo patirties“, – apie R.Lochte, kuris per savo karjerą yra iš viso laimėjęs 12 olimpinių medalių, tarp jų – šešis aukso, sakė „Speedo USA“.

32 metų R.Lochte tvirtino, kad jį ir dar tris jo komandos narius, kurie visi Rio de Žaneire iškovojo aukso medalius, užpuolė policininkais apsimetę plėšikai.

Tačiau jis greit sulaukė prieštaringų vertinimų, kai policija paskelbė, kad jo pareiškimas yra neteisingas ir kad iš tikrųjų ta sportininkų grupė buvo sulaikyta dėl degalinės tualeto nuniokojimo, kuriam, regis, vadovavo girtas R. Lochte.

Vėliau R. Lochte pripažino, kad „praleido detales“ ir „per daug išpūtė kai kurias istorijos dalis“.

Jis taip pat pripažino, kad vis dar buvo girtas, kai pateikė savo pradinę versiją apie incidentą, ir pridūrė: „Aš nuvyliau savo komandą.“

Po minimo incidento R. Lochte parskrido atgal į Jungtines Valstijas, o kiti trys į skandalą įsivėlę sportininkai – Gunnaras Bentzas (Gunaras Bencas), Jackas Congeris (Džekas Kongeris) ir Jimmy Feigenas (Džimis Feigenas) – liko Brazilijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?