EUROLYGA 2023

Rusijos sporto žvaigždei J.Isinbajevai dėl dopingo įgėlė: „Geriau patylėk“

Dvi Rusijos ryškiausios sporto žvaigždės pradėjo neoficialų žodžių karą: ne kartą užsienio sporto organizacijas ir Tarptautinį olimpinį komitetą dėl pačių rusų sukeltų dopingo skandalų kritikavusi daugkartinė planetos ir olimpiadų čempionė šuolininkė Jelena Isinbajeva gavo rimtą atkirtį – nemalonius žodžius jai išsakė triskart žiemos olimpinė čempionė rusė Anfisa Rezcova.

Jelena Isinbajeba<br>AFP nuotr.
Jelena Isinbajeba<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2016, 5:40 PM, atnaujinta May 12, 2017, 2:41 PM

Ji garsiai pareiškė, kad netiki „švariais“ savo šalies sportininkais ir metė dopingo šešėlį J.Isinbajevai.

„Žinote, yra tokia patarlė: „nepagautas – ne vagis“. Bet tegul tie visi didingi ir galingi sportininkai nebando sukti nosies ar slėptis už trafaretinių frazių, daužydami kumščiais į savo krūtinę ir teigdami, kad jie nevartoja dopingo ir yra švarūs. Kalbu ir apie tą pačią Jeleną Isinbajevą, – „sovsport.ru“ portalui aiškino bene garsiausia rusų biatlonininkė. – Su visa pagarba šiai talentingai sportininkei reikia pasakyti, kad net ir sporto diletantai žino, kad lengvoji atletika yra dopingo karalienė. Tad kam jau kam, o Jelenai šioje situacijoje vertėtų patylėti“.

Aršiais pasisakymais prieš užsienio sportininkus ir tarptautines organizacijas išgarsėjusi garsi Rusijos lengvaatletė buvo tarp tų 68 rusų olimpiečių, kuriems Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) uždraudė nuo praėjusių metų lapkričio varžytis jos rengiamose varžybose – taip pat ir olimpiadoje. Tad šuolio į aukštį karalienė J.Isinbajeva ne kartą keikė Tarptautinę federaciją, neįžvelgdama savo šalies kaltės.

Sporto arbitražo teismui (CAS) Lozanoje prieš Rio žaidynes sudavus galingą smūgį Rusijos dopingo machinacijoms sporte, 2016-ųjų žaidynėse nedalyvavo 115 Rusijos sportininkų, įtariamų vartojant dopingo preparatus arba savo laiku pagautus vartojus neleistinus sporte medikamentus.

Dukart olimpinė čempionė šuolyje su kartimi J.Isinbajeva ir tuomet ir dabar menkina užsienio kolegas, išaukštindama tik Rusiją ir neva šios valstybės sporto galybę.

„Tegul tie pseudo švarūs sportininkai atsikvepia su palengvėjimu ir laimi tuos pseudo aukso medalius be mūsų. Jėgos visada jie bijojo“, – rašė J.Isinbajeva, nematydama savo šalies kaltės CAS sprendime.

Apkaltinusi visą pasaulį sąmokslu, J.Isinbajeva baigė sportininkės karjerą ir ėmėsi politinės karjeros turėdama Rusijos prezidento Vladimiro Putino palaikymą.

„Dabar didysis sportas be dopingo neįmanomas. Po didžiausių krūvių neįmanoma atsistatyti, o be to blogėja ekologija. Be tų „papildų“ organizmas sunkiai atsistato, tai yra būtinas profesionaliame sporte atributas, bet, kitą vertus, negalima visada naudoti juos ir būtina tam tikra kontrolė“, – dėstė du olimpinius aukso medalius biatlone ir vieną slidinėjime per karjerą laimėjusi A.Rezcova.

Bet šuolininkė su kartimi pyksta, kad ji yra neva įtariama vartojus dopingą. „Niekas neturi teisės sakyti, kad J.Isinbajevą įtariama dopingo vartojimu. Geriau būtų palaikyti ir mane, ir kitus niekuo neprasikaltusius sportininkus. Pareiškiu drąsiai ir atvirai: asmeniškai aš nieko nevartojau ir neketinu vartoti, visos mano pergalės ir rekordai – sąžiningi ir švarūs. Niekam neleisiu purvinti mano vardo!“.

Rusijos lengvaatlečiai ir olimpinės rinktinės nariai prieš olimpiadą Brazilijoje kreipėsi į CAS dėl Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) praėjusių metų sprendimo sustabdyti rusų Lengvosios atletikos federacijos veiklą tarptautinėje arenoje, tačiau nieko nepešė.

Rusijos lengvosios atletikos federacija 2015 metų lapkritį įgaliojimus prarado po Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) nepriklausomos komisijos tyrimo.

Tuomet buvo pareikšta, kad Rusijoje dopingas vartojamas sistemingai, o viskas vyksta su valdžios žinia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?