EUROLYGA 2023

Čempionų lygoje pergale džiaugėsi tik vienas Lietuvos rankininkas

Rankinio Čempionų lygos ketvirtajame ture pergalę iškovojo tik viena iš trijų lietuvių turinčių komandų. „Montpellier“ su Jonu Truchanovičiumi savo aikštėje nugalėjo Čechovo „Medvedi“ ekipą 26:22.

Čempionų lygoje jau baigėsi keturi turai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Čempionų lygoje jau baigėsi keturi turai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Oct 16, 2016, 12:13 PM, atnaujinta May 10, 2017, 7:38 PM

Zaporižės „Motor“ su Aidenu Malašinsku ir Celės „Pivovarna Laško“ su Povilu Babarsku žaidė išvykose ir patyrė nesėkmes. „Motor“ pralaimėjo Stambulo „Besiktas“ komandai 22:23, „Pivovarna Laško“ – nugalėtojos vardą ginančiai Kielcų „Vive“ ekipai 23:31.

J.Truchanovičius įmetė 5 įvarčius, A.Malašinskas – 4, P.Babarskas – 2.

„Montpellier“. Monpeljė rankininkai labai lėtai įsibėgėjo ir pirmą įvartį įmetė tik 8-ąją min. (svečiai iš Rusijos tuo metu pirmavo 2:0). Vis dėlto šeimininkai pamažu suderino puolimą ir patvirtino favoritų statusą.

Lemiamą persvarą „Montpellier“ įgijo pirmojo kėlinio pabaigoje, kai įmetė 3 įvarčius be atsako ir nutolo 12:9. Visą antrąjį kelinį Monpeljė komanda kontroliavo situaciją ir nugalėjo 26:22.

„Komanda tampa panaši į tokią, kokią noriu matyti, – sakė „Montpellier“ treneris Patrice‘as Canayer. – Turime daug žaidėjų, kuriems vos 22-25 metai, todėl mums reikia laiko. Bet šios rungtynės parodė, jog namie galime įveikti visus varžovus“.

J.Truchanovičius įmetė 5 įvarčius ir kartą buvo pašalintas 2 min.

„Montpellier“ per 4 turus surinko 4 taškus ir C grupėje dalijasi trečiąją vietą. Pirmauja po 5 taškus turinčios Logronjo „La Rioja“ ir „Elverum“ komandos.

„Montpellier“ kitas rungtynes žais namie su taip pat 4 taškus turinčia Skopjės „Metalurg“ komanda. „Motor“. Zaporižės ekipa per rungtynes išvykoje su Stambulo „Besiktas“ savo padėtį labai apsunkino jau pirmosiomis minutėmis, kai atsiliko 1:6. Ukrainos čempionams pavyko atsitiesti, bet „Motor“ varžovus pavijo tik 56-ąją min. (20:20). Vis dėlto pabaigoje Zaporižės rankininkai pradėjo pernelyg skubėti, o svečių klaidomis pasinaudojusi Stambulo komanda iškovojo pergalę 23:22 (11:7).

„Motor“ turi 3 taškus ir D grupėje užima penktąją vietą. Kitas rungtynes Zaporižės rankininkai žais namie su 4 taškus turinčia Bragos „UMinho“ ekipa.

Grupėje pirmauja po 5 taškus surinkę „Nantes“ ir „Besiktas“.

„Pivovarna Laško“. Celės komandai reikėjo siekti beveik neįmanomos misijos – „Pivovarna Laško“ išvykoje žaidė su Čempionų lygos nugalėtojos vardą ginančia Kielcų „Vive“ ekipa. „Pivovarna Laško“ parodė nagus, bet pralaimėjo 23:31 (15:16). Povilas Babarskas įmetė 2 įvarčius ir kartą buvo pašalintas 2 min.

Slovėnijos čempionai priešinosi daugiau nei kėlinį ir 40-ąją min. atsiliko tik 17:18. Tačiau tada buvo pašalintas P.Babarskas ir „Vive“ pradėjo spurtą per kurį nutolo šešių įvarčių skirtumu (24:18).

„Pivovarna Laško“ per 4 turus iškovojo 2 taškus ir B grupėje dalijasi šeštąją vietą su „Kristianstad“. Kaip tik su „Kristianstad“ klubu „Pivovarna Laško“ žais kitas rungtynes. Jos vyks Švedijoje.

Grupėje pirmauja visas ketverias rungtynes laimėjęs „Vive“.

Rankinio Čempionų lygoje žaidžia 28 komandos, suskirstytos į dvi pajėgumo pakopas. Stipresniosios pakopos A ir B grupėse varžosi po aštuonias komandas, silpnesniosios pakopos C ir D grupėse – po šešias komandas. Iš A ir B grupių į atkrintamąsias varžybas pateks po šešias komandas, iš C ir D grupių – po dvi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.