EUROLYGA 2023

Kauno tinklininkėms į pagalbą atskubėjo žaidėjo iš Ukrainos

Dviem lengvomis pergalėmis naująjį Baltijos moterų tinklinio čempionatą pradėjo „Kauno-ASU“ klubas, kuriam pavasarį pavyko nukeliauti net iki finalo. Ko tinklinio aistruoliai gali tikėtis šiais metais ir ką žada komandos vadovai?

Kauno tinklininkės sustiprėjo.<br>TK „Kaunas-ASU“ nuotr.
Kauno tinklininkės sustiprėjo.<br>TK „Kaunas-ASU“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Laikinoji sostinė“)

Oct 22, 2016, 10:40 AM, atnaujinta May 10, 2017, 10:04 AM

„Kauno-ASU“ tinklininkės Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) salėje 3:1 (25:20, 19:25, 25:13, 25:23) įveikė kaimyninės Latvijos Daugpilio VK „miLATss“ ir 3:1 (25:27, 25:14, 25:19, 25:12) Jonavos „Achemos-KKSC“ tinklininkes.

Jonaviškės išvakarėse net 0:3 (20:25, 21:25, 17:25) pralaimėjo Alytaus „Prekybos-Paramos“ klubui.

Šiemet Dzūkijos sostinės atstovės tapo trečiąja Lietuvos komanda, dalyvaujančia Baltijos moterų tinklinio čempionate. Iš viso jame susirungs 12 komandų.

Smarkiai nustebino varžoves

Praėjusiame sezone Kauno tinklininkės tapo tikru atradimu ir netikėtumu varžovėms, mat jos pasiekė finalą, kuriame 0:3 (19:25, 12:25, 20:25) neprilygo turbūt pajėgiausiai moterų komandai Baltijos šalyse – Estijos „Kohila“ klubui.

„Šiemet varžovės į mūsų komandą žiūrės visai kitomis akimis“, – įsitikinęs „Kauno-ASU“ klubo vadovas ir treneris Vidas Makauskas.

Pasak jo, pirmosios pergalės buvo malonios, tačiau ateityje dar laukia daug rimtų kovų. V.Makausko nuomone, pajėgiausi bus Estijos klubai, o kaimyninės Latvijos komandoms kaunietės tikrai nenusileidžia. Su jomis „Kaunas-ASU“ išbandė jėgas Latvijoje vykusiame turnyre.

Komandai iškelta užduotis pakliūti tarp 8 pajėgiausių čempionato komandų, o tuomet jau bus kalbama apie aukštesnius siekius.

Nenori atiduoti karūnos

Šiemet pavasarį „Kaunas-ASU“ jau 14 kartą tapo Lietuvos moterų tinklinio čempionato nugalėtoja. Tiesa, net tris sezonus iš eilės tokiu laimėjimu kaunietės negalėjo džiaugtis.

„Kaunas-ASU“ su kitomis Baltijos moterų tinklinio čempionate dalyvaujančiomis šalies komandomis į Lietuvos čempionatą įsilies tik nuo pusfinalių. „Niekam nesiruošiame perduoti čempionato nugalėtojų karūnos“, – pareiškė klubo vadovas V.Makauskas.

Pagrindinėmis jo auklėtinių varžovėmis turėtų tapti Jonavos ir Alytaus tinklininkės. Nors pirmosiose varžybose kaunietės nesunkiai įveikė Jonavos komandą, treneris nenori nuvertinti varžovių.

„Rezultatas neatspindi kovos aikštelėje ir varžovių galimybių ateityje“, – įsitikinęs V.Makauskas.

Pakvietė dvi ukrainietes

Klubo vadovas tikino, kad šiemet komanda pagaliau pajuto svarią Kauno savivaldybės finansinę paramą, o tai padėjo tvirčiau atsistoti ant kojų ir išlaikyti komandos branduolį. Vasarą Kauno komandos nepaliko nė viena pajėgi sportininkė.

Priešingai – iš Jonavos sugrįžo Akvilė Sebežiova, prisijungė dvi Ukrainos tinklininkės. Didelę patirtį tarptautinėje arenoje turinti Tatjana Litvinovskaja turėtų tapti savotišku pavyzdžiu jaunosioms „Kauno-ASU“ tinklininkėms, o Oksana Rusnačenko užims jungiančiosios žaidėjos poziciją, mat tokių tinklininkių stygių jaučia visos komandos.

„Ir treneriams, ir pačioms sportininkėms labai gerai dirbti, kai komandos sudėtis yra stabili, žinomos merginų galimybės“, – kalbėjo V.Makauskas.

Šiemet „Kaunas-ASU“ stiprinti sudėties jau neketina. Daugiausia dėmesio bus skiriama jaunosioms sportininkėms ugdyti. Treneriai norėtų, kad kitąmet jos jau taptų svarbiu komandos ramsčiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.