EUROLYGA 2023

Kas taps geriausiais 2016 metų Lietuvos sportininkais? Paskelbti kandidatai

Kas taps šalies geriausiais olimpinių 2016-ųjų sportininkais? Tai bus paskelbta gruodžio 22-ąją, kai vyks Lietuvos sporto apdovanojimų „LTeam“ ceremonija.

Paskelbtos nominacijos.<br>A.Pliadžio nuotr.
Paskelbtos nominacijos.<br>A.Pliadžio nuotr.
2015 m. laureatais tapo L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir R.Navardauskas.<br>M.Kulbio nuotr.
2015 m. laureatais tapo L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir R.Navardauskas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Nov 19, 2016, 8:27 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 1:53 PM

Prieš dvejus metus sukurtas naujas Lietuvos sporto apdovanojimų (LSA) modelis vėl keičiasi, bet šįkart nesmarkiai.

Kūno kultūros ir sporto departamentui (KKSD) šiemet savo biudžete nesuradus lėšų prisidėti prie renginio, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) sustabdė bendradarbiavimo susitarimą ir prisiėmė visą organizacinę naštą.

LTOK kartu su Lietuvos olimpiniu fondu finansuos renginį „Siemens“ arenoje, o apdovanojimai gavo „LTeam“ vardą, kuris yra ir mūsų šalies olimpinės rinktinės prekės ženklas.

Tad Metų laureatai savo trofėjų kolekcijas šiemet papildys visiškai nauju prizu, kuris dar kuriamas ir bus pristatytas artimiausiu metu.

Pasibaigus 20 metų trukusiai „Šaulio“ erai, kai Metų sportininkas gaudavo Stanislovo Kuzmos sukurtą skulptūrą, o pagerbime dalyvaudavo išrinktas geriausiųjų dešimtukas, papūtė naujovių vėjai.

Siekiant padidinti pagerbiamų sportininkų ir jų pagalbininkų ratą, buvo nutarta pereiti prie atskirų nominacijų, o jų laureatų atrinkimo teisė buvo suteikta LSA tarybai.

2014 metais ją sudarė LTOK, KKSD ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) atstovai.

2016 metų „LTeam“ apdovanojimų formulė lieka panaši, bet į LSA tarybą dar pakviesti Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) ir neįgaliųjų sporto atstovai.

Lietuvos sporto apdovanojimuose numatyta 11 nominacijų – pasižymėjusiems sportininkams ir sportui nusipelniusiems žmonėms.

Šią savaitę LSA taryba, kurią sudaro po du atstovus iš LTOK, KKSD, LSŽF, LSFS ir vienas Parolimpinio komiteto atstovas, iš pasiūlytų kandidatūrų atrinko po tris nominantus atskirose kategorijose.

Nuspręsta, kad dėl šešių populiariausių nominacijų galės balsuoti ir sporto aistruoliai, jie išreikš savo nuomonę portale lrytas.lt (balsavimo anketos adresas – ČIA). Šis balsavimas lems ketvirtadalį galutinio įvertinimo – tai reiškia, kad priimant galutinį sprendimą skaitytojų nuomonė bus įvertinta 3 balsais iš 12.

Sporto aistruoliai rinks Metų sportininką ir sportininkę, trenerį, sportininką su negalia, taip pat Metų proveržį ir pergalę. Dėl kitų penkių nominacijų spręs tik LSA tarybos nariai.

Šių metų naujovė – atskira Metų neįgaliųjų komandos nominacija. Tai paskatino aukšti šalies neįgaliųjų atletų pasiekimai ne tik parolimpinėse žaidynėse.

Neįgaliųjų sporto atstovai anksčiau ne kartą skundėsi, kad yra nustumti į šalį ir nesulaukia dėmesio, bet šiemet turės ir savas nominacijas, ir galės konkuruoti su sveikais atletais kai kuriose kitose.

Šių metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse lietuviai iškovojo 1 sidabro ir 3 bronzos medalius, parolimpiadoje pelnė 2 aukso ir 1 sidabro medalį.

Olimpiados medalininkai ir jų pagalbininkai – pagrindiniai pretendentai beveik visose nominacijose. 

2016 m. apdovanojimų nominacijos

Metų sportininkas. Aurimas Didžbalis (26 m., sunkioji atletika, III vieta olimpinėse žaidynėse), Žygimantas Stanulis (23 m., sunkioji atletika, II v. Europos čempionate), Henrikas Žustautas (22 m., baidarių ir kanojų irklavimas, II v. Europos čempionate).

Metų sportininkė. Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė (32 m., šiuolaikinė penkiakovė, I v. Europos čempionate), Simona Krupeckaitė (33 m., dviračių sportas (trekas), I v. Europos čempionate), Rūta Meilutytė (19 m., plaukimas, I v. Europos čempionate).

Metų treneris. Karolis Levickis (35 m., aklųjų riedulys), Mykolas Masilionis (27 m., irklavimas), Bronislavas Vyšniauskas (69 m., sunkioji atletika).

Metų proveržis. Simonas Bilis (23 m., plaukimas, VIII v. olimpinėse žaidynėse), Vadimas Korobovas (19 m., baidarių ir kanojų irklavimas, I v. Europos jaunimo čempionate), Edvinas Ramanauskas (31 m.) ir Aurimas Lankas (31 m.) (baidarių ir kanojų irklavimas, III v. olimpinėse žaidynėse).

Metų pergalė. Aklųjų riedulio rinktinė (I v. parolimpinėse žaidynėse), Mindaugas Bilius (34 m., lengvoji atletika, I ir II v. parolimpinėse žaidynėse), Mindaugas Griškonis (30 m.) ir Saulius Ritteris (28 m.) (irklavimas, II v. olimpinėse žaidynėse).

Metų sportininkas su negalia. Mindaugas Bilius (34 m., lengvoji atletika, I ir II v. parolimpinėse žaidynėse), Genrikas Pavliukianecas (40 m., aklųjų riedulys, I v. parolimpinėse žaidynėse), Larisa Voroneckaja (33 m., lengvoji atletika, I v. pasaulio kurčiųjų čempionate).

Metų vyrų komanda. Edvinas Ramanauskas ir Aurimas Lankas (baidarių ir kanojų irklavimas, III v. olimpinėse žaidynėse), Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis (irklavimas, II v. olimpinėse žaidynėse), Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (VII v. olimpinėse žaidynėse).

Metų moterų komanda. Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė (irklavimas, II v. olimpinėse žaidynėse), Simona Krupeckaitė ir Milda Marozaitė (dviračių sportas (trekas), I v. Europos čempionate), LSU moterų krepšinio 3x3 komanda (I v. pasaulio universitetų lygoje).

Metų neįgaliųjų komanda. Aklųjų riedulio rinktinė (I v. parolimpinėse žaidynėse), Kurčiųjų moterų paplūdimio rinktinė (I v. pasaulio čempionate), Kurčiųjų vyrų stalo teniso rinktinė (I v. pasaulio čempionate).

Be to, bus įteikti dar du apdovanojimai – už pagalbą sportininkams ir už viso gyvenimo nuopelnus sportui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.