EUROLYGA 2023

Apdovanojimų aistros: reikalavimui grąžinti tūkstančius eurų – atkirtis

Kūno kultūros ir sporto departamentas prie LRV (KKSD) kreipėsi į Lietuvos tautinį olimpinį komitetą (LTOK) prašydamas atlyginti nuostolius, kuriuos KKSD patyrė olimpiniam komitetui vienašališkai priėmus sprendimą nutraukti susitarimą dėl Lietuvos sporto apdovanojimų surengimo.

Geriausių 2015 metų sportininkų apdovanojimai.<br>M.Kulbio nuotr.
Geriausių 2015 metų sportininkų apdovanojimai.<br>M.Kulbio nuotr.
D. Gudzinevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
D. Gudzinevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-11-28 10:11, atnaujinta 2017-04-16 23:36

KKSD vertinimu, šie nuostoliai siekia kiek daugiau nei 7 tūkst. eurų – tiek kainavo pagaminti 11 apdovanojimų laureatams, taip pat įvertintas ir departamento darbuotojų laikas organizuojant apdovanojimų tarybos posėdžius ir dalyvaujant juose.

Tiesa, ši suma gali augti, mat sutartis su apdovanojimų gamintojais, atrinktais viešojo pirkimo būdu, buvo sudaryta trejiems metams.

KKSD atstovai taip pat pastebi, kad LTOK sprendimas susitarimo dėl Sporto apdovanojimų nutraukimo yra nepagrįstas ir neteisėtas, mat prieštarauja civiliniame kodekse apibrėžtai sutarčių nutraukimo tvarkai.

„Mes dar kartą pakartojome savo poziciją, kad LTOK žingsnis nutraukti susitarimą yra neteisėtas. Kita vertus, suprantame, kad per prievartą mielas nebūsi. Todėl jei ponia Daina Gudzinevičiūtė nutarė, kad renginio scena yra skirta tik jai ir jos ego, mes esame pasiryžę trauktis. Net ir nepaisant fakto, kad būtent KKSD prieš dvejus metus buvo šių apdovanojimų iniciatorius. Vienintelis mūsų prašymas – atlyginti nuostolius, kuriuos departamentas patyrė organizuodamas šių metų renginį“, – sako KKSD generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

Anot KKSD vadovo, departamentas taip pat svarstė galimybę kreiptis į teismą dėl neturtinės žalos atlyginimo.

„LTOK ne kartą viešai teigė, kad susitarimą dėl apdovanojimų organizavimo nutraukia dėl neva KKSD nevykdomų įsipareigojimų. Tai yra netiesa, mes tinkamai vykdėme visus sutartinius įsipareigojimus. Tikiuosi, kad LTOK galiausiai liausis pylęs purvą ant mūsų. Jei ne, mes tikrai grįšime prie minties ginti savo ir valstybės dalykinę reputaciją teisinėmis priemonėmis“, – sako E. Urbanavičius.

Tuo tarpu LTOK prezidentė Daina Gudzinevičūtė atremia visas E.Urbanvičiaus pretenzijas.

„Patys rinkimai dėl Departamento pasitraukimo iš šventės rengėjų tikrai nenukentės. Mes į naujos „LTeam“ rinkimų komisijos darbą kvietėme KKSD atstovus, tačiau oficialūs jų atstovai neatvyko, – sakė D.Gudzinevičiūtė. – Dėl ko LTOK nutraukė bendradarbiavimo sutartį? Atsakymas paprastas – dėl elementarios priežasties: susitarimų nesilaikymo. Laikas ėjo, darbai stovėjo arba jie vyko be rinkimų tarybos sprendimo – iš anksto KKSD nutarus imtis vienos ar kitos veiklos. Tą susitarimą nutraukėme ir, manau, kad patys rinkimai tikrai nenukentės. Mūsų prekinis ženklas „LTeam“ tampa vis labiau žinomesnis, todėl ir buvo nuspręsta prie rinkimų pridėti šį ženklą. Juk žinote, kad „LTeam“ ženklas – vienos komandos ženklas. Mes visi, sporto žmonės, esame viena komanda“.

LTOK vadovė pridūrė: „Mes ne kartą dviejuose rinkimų tarybos posėdžiuose prašėme atkreipti dėmesį į tai, kad vis dar nėra suformuotas renginio biudžetas. Jis privalėjo būti „ant popieriaus“ likus dviem mėnesiams iki renginio – gruodžio 22 dienos. Tačiau laikas ėjo, nežinia slėgė. Galiausiai Sporto departamentas pareiškė, kad finansiškai neprisidės prie renginio organizavimo, tad buvo nutarta nutraukti bendradarbiavimą“.

Ar nebus taip, kad šiemet atsiras du Metų sportininkų apdovanojimų renginiai?

„Jei KKSD norės daryti savo renginį, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas tikrai nebus prieš jų norus“, – atsakė D.Gudzinevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.