EUROLYGA 2023

Rusijos MMA kovotoją-žudiką patį bandyta užmušti: į jį šaudyta, muštas beisbolo lazda

Šeštadienį naktį Maskvoje pasikėsinta į žinomą MMA kovotoją 30-metį dagestanietį Rasulą Mirzajevą<br>gazeta.ru.
Šeštadienį naktį Maskvoje pasikėsinta į žinomą MMA kovotoją 30-metį dagestanietį Rasulą Mirzajevą<br>gazeta.ru.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2016, 10:46 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:03 PM

Garsiems ringo kovotojams gruodis – tragiškas. Lietuvoje šią savaitę palaidotas žinomas šalies bušido ir tailando bokso meistras Remigijus Morkevičius, o šeštadienį naktį Maskvoje pasikėsinta į žinomą MMA kovotoją 30-metį dagestanietį Rasulą Mirzajevą – į keturiskart čempionų diržų turėtoją buvo šauta, be to jis dar ir sumuštas beisbolo lazda. Sportininkas dabar atsidūrė ligoninėje – dėl jo gyvybės kovoja medikai. R.Mirzajevas, turintis pravardę „juodasis tigras“, išgarsėjo ne tik savo kovomis ringe – prieš penketą metų savęs nevaldantis atletas sumušė studentą, kuris ligoninėje mirė. Tačiau Rusijos teismas šią žmogžudystę traktavo kaip netyčinę ir skyrė lygtinę bausmę.

Kaip teigiama, į MMA kovotoją pasikėsinta Maskvos Vostočnaja gatvėje. Tikinama, kad R.Mirzajevą nusikaltėliai laukė prie namo, kur jis gyvena, o prieš pat užpuolimą įžengė į laiptinę. Sportininkui pasirodžius, trys nusikaltėliai šovė į jį galimai iš trauminio ginklo, prišokę prie R.Mirzajevo pradėjo mušti beisbolo lazdomis, o galiausiai vyrui šovė į veidą.

Kokia MMA pasaulio čempiono sveikatos būklė, Rusijos žiniasklaida nepraneša, tačiau jau žinoma, kad atletas buvo operuotas. Svorio kategorijos iki 65 kg MMA pasaulio čempionas prieš penkerius metus prie vieno Maskvos naktinio klubo apsižodžiavo su devyniolikamečiu studentu Ivanu Afafonovu.

Kivirčas baigėsi Rasulo Mirzajevo, prieš tai jau keturis kartus dalyvavusio oficialiose mišrių kovos menų turnyrų varžybose, smūgiu vaikinui į veidą – jaunuolis nesėkmingai krito ant žemės ir galvą susitrenkė į asfaltą.

Kaip teigiama, konfliktas tarp vyrų įsiplieskė dėl smulkmenos, o pagrindiniu muštynių kaltininku tapo radijo bangomis valdomas vaikiškas automobiliukas. Netoli kavinės savo jėgas valdyti automobiliuką bandęs I.Agafonovas juokais nukreipė žaislą į merginą, kuri išėjo parūkyti.

„Sėskitės, pavėžėsiu“, – priėjęs šmaikštavo studentas. Prie merginos stovėjęs R.Mirzajevas susierzino ir vaikinui pareiškė: „Ko nori?“.

Liudininku teigimu, I.Agafonovas pasakė, kad „noriu merginą pavėžėti. Štai kokią gražią mašiną turiu“. Tada dvikovų meistras šiam rėžė: „Tu mane pavežk“.

„Sėsk“, – juokdamasis atkirto vaikinukas. R.Mirzajevas po šių žodžių užsidegė it degtukas ir iš visų jėgų koja spyrė į mašinėlę – ši, nuskriejusi, sudužo nepataisomai.

Bandęs aiškintis dėl kilusio konflikto I.Agafonovas gavo smūgį į veidą ir nukritęs trenkėsi viršugalviu į asfaltą.

„Dar 15 minučių bandėme atgaivinti Ivaną. Tačiau mums sekėsi sunkiai. R.Mirzajevas nepriėjo prie nukritusio mūsų draugo – apsisuko ir patraukė į kavinę. Mes nuvežėme Ivaną į ligoninę: pradžioje medikai nieko blogo neįtarė, tačiau jau po trijų valandų jis atsidūrė komoje“, – pasakojo I.Agafonovo draugas.

Vaikino gyvybė užgeso 2011-ųjų rugpjūčio 18-ąją. Prokuratūra ir policija pradėjo tyrimą, tačiau iki galutinės išvados sportininką paliko laisvėje.

Vaikino mirtis sukėlė didžiulį atgarsį.

Maskvos gyventojai, reikalaudami teisingos bausmės MMA kovotojui, net grasino išeiti į gatves. Sulaikytam sportininkui iš pradžių buvo pateikti kaltinimai sąmoningai sukėlus sunkų kūno sužalojimą, pasibaigusį mirtimi – Rasului Mirzajevui grėsė už grotų praleisti penkiolika metų.

Vis dėlto po pakartotinių ekspertizių nustatyta, kad smūgis į veidą nebuvo smarkus – mirtiną traumą vaikinas patyrė nesėkmingai nukritęs ant asfalto.

Kaltinimas buvo pakeistas į nužudymą dėl neatsargumo ir R.Mirzajevas, kuris laukdamas teismo sprendimo, už grotų jau buvo praleidęs nemažai laiko, buvo paleistas į laisvę už 100 tūkstančių rublių užstatą.

Tais metais R.Mirzajevas kovoje dėl MMA čempiono titulo svorio kategorijoje iki 65 kg buvo įveikęs japoną Masanori Kaneharą ir iškovojęs nugalėtojo diržą.

Po teismų rusas į ringą grįžo 2012 metais ir apgynė titulą. Šiemet iš Dagestano kilęs kovotojas taip pat buvo žengęs į ringą, tačiau nesėkmingai. Daugiau kaip 24 pergales MMA turnyruose iškovojęs R.Mirzajevas pralaimėjo JAV atstovavusiam gruzinui Levanui Machašviliui ir prarado teisę siekti UFC organizacijos čempiono titulo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.