EUROLYGA 2023

Skandalingas vaizdo įrašas: pasaulio šachmatų čempionas norvegas spjovė į ruso pagerbimą

Magnusas Carlsenas nesulaukė apdovanojimo ceremonijos pabaigos
Magnusas Carlsenas nesulaukė apdovanojimo ceremonijos pabaigos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2016, 7:15 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:59 PM

Kataro sostinėje Dohoje vykusį žaibo šachmatų čempionatą laimėjo buvęs pretendentas į planetos šachmatų karūną Sergejus Kariakinas. Jis sugebėjo papildomo rodiklio dėka nurungti neseniai pasaulio šachmatų čempiono titulą apgynusį norvegą Magnusą Carlsną.

Tačiau Rusijos džiaugsmą pakeitė pyktis: mat per nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimo ceremoniją M.Carlsenas nesulaukė jos pabaigos ir, numojęs ranka, pasitraukė nuo konfeti purškiamos pakylos. Norvegas nepaspaudė rankos Rusijos šachmatininkui ir tai sukėlė audrą šios šalies sporto padangėje.

Tiek M.Carlsenas, tiek ir S.Kariakinas pasibaigus žaibo šachmatų kovoms surinko po 16,5 taško, tačiau čempiono laurai atiteko rusui, mat jis tarpusavio dvikovoje įveikė norvegą.

„Tas žaibo turnyras su M.Carlsenu buvo lyg ir pratęsimas to maratono, kuris vyko Niujorke prieš mėnesį. Ir džiaugiuosi, kad įveikiau pasaulio čempioną“, – dėstė 26-erių rusas.

Lapkričio 30-ąją S.Kariakinas nusileido M.Carlsenui lemiamoje greitųjų šachmatų kovoje 1:3, kai 12 normalių partijų baigėsi lygiosiomis 6:6.

Penktadienį S.Kariakinas tikėjosi, kad M.Carlsenas jį pasveikins su pergale, tačiau šis per apdovanojimų ceremoniją susinervino dėl ilgai trunkančio pagerbimo ir numojo ranka ir nulipo nuo pakylos.

Dar didesnę nuoskaudą liejo trečią vietą žaibo šachmatų čempionate iškovojęs dar vienas rusas 20-metis Danila Dubovas.

„Keista, kad taip elgiasi žmogus, kuris žino, kad reikia garbingai kovoti iki galo. Kai jis laimi, niekas nepabėga nuo pakylos ir visi pasveikina“ – dėstė rusas.

„Aš, tiesą pasakius, buvau piktas ne todėl, kad rusas įveikė mane. Man buvo keista, kad paskutinėje partijoje lenkas Radoslavas Wojtaszekas viską darė, kad nelaimėtų prieš S.Kariakiną.

Ten nugalėti jį galėjo ir mažas vaikas, nes rusas save įvarė į kampą. O po to lenkas dar ir pralaimėjo. Tai buvo vienas bukiausių pralaimėjimų, kuriuos aš mačiau. Man iš jo reikėjo bent lygiųjų. Todėl ir išėjau iš apdovanojimų ceremonijos, nes ji buvo ilga ir jaučiau, jog esu prakeiktas“, – dėstė norvegas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.