EUROLYGA 2023

Advokatas įsitikinęs – rado klaidą, kuri dopingo skandale skandina Rusijos sportininkus

Rusija toliau ginasi ir tikina, kad kalbos apie kone visą šalies sportą sukausčiusį dopingo skandalą – melas. Šįkart Rusiją ginti valdžios finansuojamame „Russia Today“ portale gynė advokatas Christofas Wieschemmanas.

Rusijos sportininkai toliau skęsta dopingo skandale.<br>lrytas.lt montažas
Rusijos sportininkai toliau skęsta dopingo skandale.<br>lrytas.lt montažas
R.McLarenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.McLarenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 17, 2017, 10:16 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 1:55 AM

Du slidininkus – Jevgenijų Belovą ir Aleksandrą Legkovą – ginantis Ch.Wieschemannas pareiškė, kad antrojoje Richardo McLareno pranešimo dalyje yra daugybė neaiškumų, o tai verčia abejoti, ar įmanoma tiksliai įvardyti dopingą vartojusius sportininkus.

„Jeigu esate susipažinę su R.McLareno dokumentais, tuomet žinote, kad yra keletas dokumentų, kurie susiję su sportininkais. Aš juos visus palyginau. Šie dokumentai nėra nuoseklūs, – aiškino Ch.Wieschemannas. – J.Belovas yra paminėtas dvejuose čempionatuose, kuriuose net nedalyvavo.“

J.Belovas ir A.Legkovas varžėsi 2014 metų žiemos olimpinėse žaidynėse Sočyje, tačiau po R.McLareno tyrimo išvadų abu sportininkai buvo nušalinti. Abu sportininkai įtariami vartojus dopingą, tačiau tai įrodyti sudėtinga, nes jau anksčiau paaiškėjo, kad Rusijos valdžia padėjo nuslėpti susitepusius atletus.

Nepriklausomos Pasaulinės antidopingo komisijos (WADA) tyrimas atskleidė, kad netgi per žiemos olimpiadą Sočyje rusai buvo įrengę slaptą laboratoriją, kuri buvo pastatyta šalia oficialios antidopingo laboratorijos. Būtent per skylę sienoje buvo sukeičiami mėginiai, siekiant nuslėpti rusų sportininkus, kurie vartojo dopingą.

Ch.Wieschemannas pabrėžė, kad „jo atrastos klaidos“ aiškiai rodo, kad negalima pirštu durti į sportininkus, nes dokumentuose – daug neaiškumų.

„Nemanau, kad tai – nedidelė klaida. Aš aptikau rimtą klaidą. Noriu pabrėžti, kad neturiu tikslo prieštarauti R.McLareno išvadoms, bet jo pranešimas turi silpną vietą. Tai – sprendimas tirti bendrą situaciją, bet ne kiekvieno sportininką atskirai. Be to, jis naudojo dokumentus, kuriuos gavo iš trečiųjų šalių, – kalbėjo advokatas. – Jeigu priežastys nušalinti abu sportininkus – neaiškios, tuomet ta daryti – neteisėta.“

Antrojoje R.McLareno išvadų dalyje teigiama, kad daugiau nei tūkstantis Rusijos sportininkų, kurie varžėsi vasaros, žiemos ar parolimpinėse žaidynėse, galėjo būti įtraukti į sukčiavimo aferą, skirtą nuslėpti dopingą vartojusios atletus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.