EUROLYGA 2023

„Radistas“ Jonas Nainys užsidarė sporto salėje: žada visus nustebinti vasarą

Didžėjus, „Radistas“ Jonas Nainys užsibrėžė sunkų, bet aiškų tikslą – iki vasaros nusilipdyti atletišką ir raumeningą kūną. Tam jis susiderino mitybą, tris kartus per savaitę užsidaro sporto salėje ir po koncertų bei vakarėlių skuba namo miegoti.

J.Nainys siekia priaugti raumeninės masės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Nainys siekia priaugti raumeninės masės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Nainys siekia rezultatų su P.Ratkevičiumi.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Nainys siekia rezultatų su P.Ratkevičiumi.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Nainys siekia rezultatų su P.Ratkevičiumi.
J.Nainys siekia rezultatų su P.Ratkevičiumi.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2017, 7:42 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:57 AM

„Radijo ir televizijos laidose jaučiuosi žymiai geriau. Net naktimis, grojant klubuose, norisi šypsotis ir judėti. Atsimenu, kai buvau apleidęs sportą ir suvalgęs kokį kebabą naktimis miegodavau prie pulto. Mityba, sportas ir sistemingas poilsis – raktas į sėkmę“, – įsitikinęs J.Nainys.

Dešimt kilogramų raumenų užsiauginti užsimanęs J.Nainys kibo ne į bet kokias treniruotes – kartu su juo sportuoja ir tikslo siekti padeda Europos lengvojo kultūrizmo kategorijos „Men's Physique“ čempionas Paulius Ratkevičius.

„Nors Jonas – labai populiarus bei užimtas žmogus, jis moka vertinti bei gerbti kitų laiką, tad į treniruotes visada atvyksta laiku. Džiaugiuosi, kad man pavyksta taip motyvuoti žmones, jog jie dega noru sveikai gyventi, tinkamai maitintis bei reguliariai sportuoti“, – „Radisto“ darbu skųstis negalėjo treneris.

J.Nainys jau anksčiau bandė sportuoti, tačiau rimtesnių rezultatų nepasiekė, o ir sporto salėje neužsibūdavo.

„Trūko žinių, užsispyrimo, nusiteikimo, laiko ir žinoma trenerio, kuris priverstų išspausti viską treniruočių metu. Nuo 2011 metų iš naujo atradau sporto salę, tačiau tai pradėdavau, tai baigdavau.

Nebuvo konkretaus tikslo, plano ir noro. Dabar žinau ko noriu – priaugti dešimt kilogramų, sustiprėti fiziškai ir pagerinti sveikatą. Ir man labai patinka Pauliaus taikoma meditacijos programa po sunkios treniruotės“, – teigė J.Nainys.

Dabar naktimis jis stengiasi nedirbti ilgiau nei iki trijų valandų ryto, o tada iš karto skuba namo ir miega ilgai.

Jonas valgo bent keturis kartus per dieną ir renkasi sveiką maistą – patiekalus iš mėsos, žuvies, kiaušinių, daug kruopų bei vaisių. Kadangi gyvena intensyviu ritmu, namuose gamintą maistą dažnai pakeičia kavinių maistu – čia virtuvės šefai jau pažįsta jo mitybos įpročius.

„Dabar gyvenu intensyviu ritmu, tad maitinuosi savo mėgstamuose restoranuose, kur šefai net žino, ko man reikia ir kas man patinka. Bet stengiuosi pasigaminti maistą namuose, susidėlioti dėžutėse ir maitintis sistemingai. Tačiau atostogų metu arba gastrolėse po užsienį sunku tai padaryti.

Seniau valgydavau du kartus per dieną. Pauliaus programa mane išmokė valgyt mažomis porcijomis, bet dažnai. Supratau, kad pusryčiai labai svarbu. Žinau, kad man reikia valgyt daug angliavandenių ir baltymų. Sužinojau kokie produktai man tinka. Viskas dabar aiškiau, paprasčiau ir įdomiau“, – pasakoja didžėjus.

Daugelis gali skeptiškai nusišypsoti – štai J.Nainiui pinigų tikrai netrūksta, jis sau gali net leisti valgyti kavinėse.

Tačiau sveika mityba nėra reikalaujanti milžiniškų investicijų.

„Labai dažnai tie, kurie pereina nuo daugeliui įprastos mitybos, kai pietūs yra valgomi kavinėje, prie to, jog pietus gamina namuose, sutaupo pinigų ir pirkdami brangesnius produktus. 

Galiu pasakyti, jog sveika mityba nėra brangi, kaip gali pasirodyti. Kiti sakys, kad turi mažai laiko gaminimui. Pats esu atradęs kokybišką mėsinę, kurioje galiu nusipirkti ne tik steikų ar kitos šviežios mėsos, tačiau ir paruoštų kotletukų, kurių sudėtis yra puiki. Taip sutaupau ne tik pinigų, tačiau ir laiko. 

Šiais laikais sveikai maitintis tampa savotiškai madinga, tad tikrai galite rasti jau paruoštų maisto produktų be įvairių priedų ir už prieinamą kainą“, – pasakoja P.Ratkevičius.

Treneris pripažįsta – J.Nainys yra vienas tų žmonių, kuris gali valgyti daug, bet išlikti lieknas, todėl jam priaugti raumeninės masės yra sunku. Jonas yra teigęs, kad jo šeimoje – visi tokie patys liekni.

„Genetika lemia daug. Vieniems iš prigimties svoris auga vos daugiau pavalgius, kitiems net ir valgant labai daug svoris nejuda iš vietos. Kūno svorį visada įmanoma padidinti ar sumažinti.

Tačiau kiek tai malonumo jums suteiks? Dažnai mitybos planai būna labai primityvūs, tad žmonės numoja ranka jau po savaitės ir rezultatų nepasiekia. Jonui ir kitiems klientams mitybos planus sudarau tik iš jų mėgstamų bei reikalingų produktų.

Dar labai svarbu, jog plane yra viena diena per savaitę, kai galima valgyti ką nori – taip žmogus gali suvalgyti pasiilgtų mėgstamų patiekalų, nesvarbu kas tai būtų – ledai, pica ar mėsainiai“, – teigia P.Ratkevičius.

Tačiau jis turi ir dar vieną paprastą, bet veiksmingą receptą, norint priaugti svorio.

„Daugelis auginančių masę skundžiasi, jog negali suvalgyti tiek kalorijų, kiek jų reikia raumeninei masei auginti. Tad viena iš paslapčių yra kokteiliai. Mano labai mėgstamas baltymų-angliavandenių kokteilis daromas iš 130 gramų avižinių dribsnių, dviejų bananų, didelio avokado, 30 gramų baltymų miltelių bei 400 mililitrų vandens.

Viską suplakus mikseryje gausite tūkstančio kokybiškų kalorijų bombą. Gerdami tokius du – tris kokteilius dienoje kartu su savo įprastiniais valgymais gerokai pagreitinsite raumeninės masės augimo procesą“, – lengvą receptą atskleidė P.Ratkevičius.

Ne ką mažiau svarbus veiksnys auginant ar metant svorį – streso kontrolė. Jo reikėtų vengti ir patirti kuo mažiau. Jo mažinimui P.Ratkevičius praktikuoja meditaciją, kurią siūlo ir klientams.

Vienas jų – J.Nainys, palankiai priėmęs šią naujovę ir pamėgęs po sporto skirti šiek tiek laiko atsipalaidavimui ir meditavimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.