EUROLYGA 2023

Europos čempione tapusi Airinė Palšytė įveikė ir 201 cm aukštį

A.Palšytė (dešinėje) su sidabro medalininke ispane R.Breitia.<br>Asmeninio albumo nuotr.
A.Palšytė (dešinėje) su sidabro medalininke ispane R.Breitia.<br>Asmeninio albumo nuotr.
A.Palšytė pagerino asmeninį ir Lietuvos rekordą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Palšytė pagerino asmeninį ir Lietuvos rekordą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 4, 2017, 4:44 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 3:01 PM

Fantastišką sportinę formą šį sezoną demonstruojanti lengvaatletė Airinė Palšytė iškovojo Europos uždarų patalpų čempionato auksą. Belgrade vykusiose žemyno pirmenybėse ji pirmuoju bandymu peršoko 196 cm aukštį ir užsitikrino pirmąją vietą. Tačiau lietuvei to neužteko. Ji antruoju bandymu įveikė ir 201 cm aukštį, bei pagerino asmeninį ir Lietuvos rekordą.

„Sezono pradžioje nesitikėjau taip greitai tą padaryti, tačiau kai pirmą kartą Lietuvoje peršokau 2 metrus, supratau, kad galiu. Tikrai tikėjausi, kad man pavyks tai padaryti dar kartą, tačiau nemaniau, kad šiame čempionate.

Sirgaliai buvo fantastiški. Toks palaikymas yra neįtikėtinas“, – atsiėmusi apdovanojimą kalbėjo A.Palšytė.

Aplenkė čempionę

24-erių lietuvė pirmuoju bandymų įveikė 180 cm, 185 cm, 189 cm, 192 cm, 194 cm ir auksiniu tapusį 196 cm aukštį.

Antroji vieta atiteko Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių čempionei 37-erių ispanei Ruth Breitia. Bronzą iškovojo 19-metė ukrainietė Julija Levčenka. Abi šios sportininkės sustojo ties 194 cm atžyma.

Tačiau užsitikrinusi auksą A.Palšytė neskubėjo džiaugtis. Sportininkė rengėsi šturmuoti 201 cm aukštį. Nors pirmuoju bandymu to padaryti nepavyko, viso stadiono palaikoma lietuvė antruoju bandymu sėkmingai įveikė šią ribą ir pagerino Lietuvos rekordą.

Tai antras kartas sportininkės karjeroje, kai ji peršoko 2 m aukštį. Pirmą kartą tai padaryti jai pavyko sezono pradžioje Lietuvoje vykusiose varžybose. Lietuvė – vienintelė pasaulyje, kuriai šį sezoną pavyko tai padaryti.

Magiška riba

Kaip A.Palšytė prieš čempionatą sakė žurnalui „Stilius“, moteris jaučiasi peržengusi magišką ribą.

„Esu pirmoji Baltijos šalyse, peršokusi šią magišką ribą. Taip, šįkart patekau ir į istoriją. Labai džiaugiuosi, kad mano sunkus darbas pamažu atsiperka. Tikiuosi, kad mano galimybių riba – tik dangus“, – apie savo besipildančias svajones šypsodamasi svarstė A.Palšytė.

Kaskart pasiekus naują rekordą A.Palšytės širdį užlieja sunkiai žodžiais apsakomas jausmas. Ją labai motyvuoja jausmas, kad pačios užkelta Lietuvos šuolių į aukštį kartelė būsimas sportininkų kartas vers stengtis dar labiau. Ją pralenkti nebus lengva.

„Norėčiau, kad mano darbas ir atsidavimas šiai sporto šakai anksčiau ar vėliau padėtų pelnyti tarptautinį pripažinimą. Norėčiau tapti Europos, pasaulio ir olimpine čempione. Nežinau sportininko, kuris neturi aukščiausių tikslų. Noriu lygiai tokių pat dalykų kaip ir visi profesionalai – būti geriausia šuolininke pasaulyje ir istorijoje“, – aiškino ji.

Pagaliau po šio rekordo jos širdį užliejo daugiau ramybės – vienas didžiausių tarpinių karjeros tikslų pasiektas. Siekiant jo anksčiau A.Palšytei vis pritrūkdavo sėkmės, koją pakišdavo didelio noro paveikta psichologija.

Šuolininkė neslepia, kad kartais tenka išgyventi perdėtai sunkius fizinius ir psichologinius krūvius. Tuomet jai labiausiai padeda artimųjų, kolegų palaikymas. Tačiau susitvarkyti su aplankančiomis problemomis ji ir pati randa būdų.

„Kartais tiesiog reikia pabūti pačiai su savimi, pailsėti, gerai išsimiegoti. Kartais nuvykstu prasiblaškyti į kokį nors renginį, paklausyti koncerto ar pažiūrėti naujo filmo. Taip pat labai padeda psichologai, su kuriais turi dirbti bet koks savo srities profesionalas, kad nenusikankintų morališkai“, – tikino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.