EUROLYGA 2023

Karjerą pristabdęs Rokas Guščinas: „Gimnastika – pagrindas kitoms sporto šakoms“

Olimpiečio gimnasto Roko Guščino karjeroje – „eilinė“ pertrauka. Londono olimpinių žaidynių dalyvis, prieš dvejus metus pasaulio čempionate aukštą 16 vietą užėmęs lietuvis laukia dar vienos operacijos.

Gimnasto karjerą pristabdęs Rokas Guščinas atidarė gimnastikos klubą.<br>organizatorių nuotr.
Gimnasto karjerą pristabdęs Rokas Guščinas atidarė gimnastikos klubą.<br>organizatorių nuotr.
Gimnasto karjerą pristabdęs Rokas Guščinas atidarė gimnastikos klubą.<br>organizatorių nuotr.
Gimnasto karjerą pristabdęs Rokas Guščinas atidarė gimnastikos klubą.<br>organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Robertas Trakys

Mar 19, 2017, 2:45 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 5:07 PM

„Laukia dar viena riešo operacija, sportuoti negalėsiu apie pusmetį. Tačiau motyvacijos yra daugiau nei buvo prieš metus ar dvejus. Po kiekvienos traumos norisi sugrįžti ir įrodyti kitiems, kurie netiki, kad pasieksiu dar aukštesnių rezultatų nei prieš tai“, – lrytas.lt pasakojo R.Guščinas.

Dėl reabilitacijos pirmų Europos žaidynių atidarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą nešęs gimnastas negalėjo kovoti dėl kelialapio į Rio de Žaneiro olimpiadą. Vis dėlto šįkart pertrauką karjeroje R.Guščinas išnaudoja pildydamas kitą savo svajonę – Kaune įkūrė gimnastikos klubą.

„Kada patekau į Londono olimpiadą nusprendžiau, kad noriu po žaidynių atidaryti savo salę. Iškovojau olimpiečio vardą ir nuo tada ketverius metus planavau atidarymą, – aiškino R.Guščinas. – Kaune yra viena sporto mokykla, į kurią nepriima visų norinčių. Vyresni nei septynerių metų vaikai neturi kur lankyti gimnastikos. Vilniuje yra penki klubai, o Kaune gimnastika gaunasi užmiršta. Norėjau suteikti galimybę kitiems įgyti gimnastikos pagrindus.“

Pasak olimpiečio, gimnastikos dėka sutvirtėja kūnas, įgyjamas lankstumas bei koordinacija ir tai suteikia pagrindus kitoms sporto šakoms.

„Praleidau daugiau nei dvejus metus Londone, pakeičiau keturis skirtingus klubus. Pamačiau, kaip treniruoja ten, kaip elgiasi su mažais vaikais – pasisėmiau žinių. Palankius sportinę gimnastiką bent porą metų, galima eiti į bet kurią sporto šaką. Sutvirtinsi bendrai kūną, raumenis, įgysi lankstumo, bus koordinacijos – tai tarsi pagrindas visoms sporto šakoms“, – tikino 26-erių kaunietis.

Kovo pradžioje klubą atidaręs R.Guščinas džiaugėsi didėjančiu susidomėjimu. Gimnastas tikisi sporto šakos žinomumą padidinti ne tik Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose.

„Planas buvo per savaitę surinkti 10 vaikų. Tačiau jie renkasi ir renkasi, kiekvieną dieną vis kas paskambina. Gimnastikos nori ne tik vaikai, bet ir suaugę, – sakė R.Guščinas. – Norisi populiarinti gimnastiką, norisi su ja supažindinti ne tik Kauną, bet ir Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį. Yra tokių, kurie neįsivaizduoja, kas tai yra.“

Kaune R.Guščino gimnastikos studija įsikūrusi Šilainių mikrorajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.