EUROLYGA 2023

Per stebuklą gyvą likusį vyrą išgelbėjo už tūkstančių kilometrų buvusios žmonos nuojauta

Parasparnių sporto entuziastas Thomas Antalffy dabar prisimena tik tai, kad vėlų vakarą sklendė virš centrinės Brazilijos. Ore jis jau buvo daugiau nei tris valandas, kai pradėjo kristi žemyn.

Instagram nuotr.
Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

CNN

Mar 22, 2017, 9:51 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:53 AM

Iš Vengrijos kilęs vyras pabudo tik kitą rytą. Jis gulėjo viduryje krūmų.

„Pamenu, kad man labai skaudėjo vieną petį. Bet daugiau nejaučiau jokių skausmų. Aš net pasidariau asmenukę“, – CNN pasakojo ekstremalas.

Jis parasparnių sportu užsiima jau kelis dešimtmečius, tad visą šį įvykį priėmė kaip eilinį nuotykį.

Atsikėlęs iš krūmų jis susirinko parašiutą, užsikrovė ant pečių 20 kilogramų sveriančią kuprinę, pasiekė artimiausią greitkelį ir sustabdė mašiną.

Ši pavežė sužeistą vengrą iki viešbučio, kuriame jis buvo apsistojęs.

Kitą dieną vyriškis suprato, kad incidento metu pažeidė mentės kaulą, kelis slankstelius, susilaužė kaukolę, o kraujas jau spaudė smegenis.

54-erių Th.Antalffy į Braziliją su grupele draugų atvyko dviejų savaičių nuotykiui, tačiau sako, kad mažai ką pamena po incidento.

Lemtingą naktį nesulaukę kolegos, vengro draugai skambino policijai, bet kitą rytą grįžęs draugas įtikino juos, kad sužeidimai – menki.

Iš vietinės, nedidelės ligoninės paleistas vyras buvo išsiųstas gydytis į viešbutį, o gydytojai jį prigirdė vaistais. Draugai ketino vengrą įsodinti į lėktuvą, skrendantį namo, po kelių dienų.

Tačiau kraujas vis labiau spaudė smegenis ir Th.Antalffy vos buvo sąmoningas. Jis pradėjo gerti dvigubas vaistų dozes.

Jo žmona, Anita Dangel, kuri buvo likusi namie Londone, negalėjo susisiekti su vyru dvi dienas. Kai pagaliau jiems pavyko pasišnekėti, ji suprato, kad kažkas yra labai blogai.

„Jis man pasakė, kad yra labai silpnas – per silpnas grįžti namo, prašė atvykti ir padėti. Tai buvo raudona šviesa man. Jis yra labai savarankiškas žmogus ir jeigu gali kažką padaryti pats, tą ir padaro“, – CNN pasakojo.

A.Dangel nieko nelaukdama susisiekė su artimiausia poliklinika, kur gydytojai pasakė jai, jog vyrą derėtų skraidinti į kitą miestą, kur yra didelė ligoninė.

Moters nuojauta pakuždėjo, kad vietoj skrydžio derėtų rinktis kelionę automobiliu. Ji pasirinko šešių valandų kelionę greitosios pagalba.

„Kai nuvykome į ligoninę, vyrui padarė galvos tyrimus. Gydytojai pasakė, kad tai stebuklas. Jeigu būtume pasirinkę kelionę lėktuvu, jis būtų miręs, dėl padidėjusio spaudimo smegenims“, – išsigandusi prisiminė A.Dangel.

Praėjus trims savaitėms, Th.Antalffy sparčiai sveiksta. Jis ir žmona tikisi grįžti namo mėnesio pabaigoje.

„Yra dalykų, kurie tavo gyvenimą pakeičia visam laikui. Tai vienas tų dalykų. Mes niekada nebūsime tokie, kokie buvome anksčiau“, – CNN atskleidė nukentėjosio vengro žmona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.