EUROLYGA 2023

Parolimpietis Augustas Navickas: „Labiausiai trūksta trenerio“

Įsibėgėjant 2017 metų irklavimo sezonui rimtai į darbą kibo ir Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių dalyvis Augustas Navickas. Tiesa, parolimpinių žaidynių dalyvio statusas klaipėdiečiui sportavimo sąlygų nepalengvino.

Augustas Navickas
Augustas Navickas
Augustas Navickas
Augustas Navickas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 3, 2017, 8:59 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 5:07 PM

A. Navickas teigia, kad įspūdžiai iš Rio de Žaneiro vis dar gyvi ir galbūt niekada neužsimirš.

„Savo rezultatu buvau ir esu labai patenkintas, juolab, kad praeitais metais pavasarį buvau stipriai persitreniravęs (kraujyje geležies – beveik nerasta, būdavo labai sunku atsigauti po treniruočių, turėjau kurį laiką beveik visai nesitreniruoti). Tad džiaugiuosi, kad pavyko atsigauti, pagerinti savo asmeninį geriausią laiką ir užimti 10-ąją vietą. Tikėjausi būti 11-as, nes aš ir Kenijos atstovas gavome vardinius kvietimus, o ne patekome per atranką kaip visi kiti. Varžybose pavyko aplenkti vokietį, ko prieš tai dar nebuvo, o ir šiaip visuose plaukimuose pavyko paspausti konkurentus, tad esu patenkintas, – taip žaidynes prisimena A. Navickas. – Įspūdžiai, be abejo, liko dideli, o nusiteikimas rengtis Tokijo žaidynėms – dar didesnis.“

Po žaidynių irkluotojas kurį laiką ilsėjosi, o kibus į treniruotes gyvenimą palengvino netikėta dovana. Klaipėdos Švento Asyžiečio Onkologijos centro bendruomenė ir broliai pranciškonai A. Navickui padovanojo naują treniruoklį „Concept-2“.

„Nori nenori, „Concept-2“ yra pagrindinis treniruoklis žiemą. Ačiū Klaipėdos onkocentrui ir bendruomenei! – džiaugėsi sportininkas. – Kai turiu jį namie, galiu treniruotis vietoje, nereikia važiuoti į sporto klubą, o tai sutaupo mažiausiai valandą. Taip lieka daugiau laiko poilsiui, o geriau pailsėjęs stipriau dirbi kitoje treniruotėje.“

Vis dėlto ilgai naudotis naujuoju treniruokliu irkluotojui neteko. Šiuo metu jis jau treniruojasi Italijoje.

„Gaila, bet pasiekti ar nepasiekti rezultatai finansavimo neužtikrina, todėl vis dar tenka pačiam daug laiko praleisti sukant galvą už ką, kur ir kaip treniruotis, vietoje to, kad dirbti savo darbą, t.y. treniruotis. Nesakau, kad valdžia nieko nedaro, nes kiek priklauso ir kiek gali, tikiuosi, daro. Norint, kad situacija pasikeistų, reikia pasiekti rezultatą (1-3 vieta pasaulio arba Europos čempionatuose, tik kol kas parairklavimo Europos čempionate nėra), – svarstė klaipėdietis. – Labiausiai trūksta trenerio. Yra žmonės, treneriai, su kuriais galiu konsultuotis. Pats žinau ir domiuosi nemažai, tačiau bet kokiu atveju treneris sportininkui padeda greičiau tobulėti. Dabar, šiek tiek pasiskolinęs pinigų, išvažiavau į Gaviratę ir pradėjau treniruotis ant vandens, rengtis Gaviratės regatai, kuri vyks gegužės 13-14 dienomis.“

Po Gaviratės regatos A. Navickas birželio viduryje dalyvaus pasaulio taurės etape Poznanėje, o rugsėjo mėnesį – pasaulio čempionate JAV.

Visose šiose varžybose lietuvio ir kitų parairkluotojų lauks naujas išbandymas – dvigubai ilgesnė distancija nei buvo įprasta. Iki šiol parairklavimo varžybose sportininkams reikėdavo įveikti 1 km, o dabar distancija prilyginta sveikųjų varžyboms ir sieks 2 km. Tai leis varžybų organizatoriams geriau integruoti neįgaliųjų varžybas į regatas, nes nereikės papildomo starto tiltelio.

„Kad distancija bus 2 km, buvo beveik aišku dar prieš Rio de Žaneiro žaidynes, tad to laukiau ir tikėjausi. Tikiu, kad man tai bus palankesnė distancija, nes padidėjo ištvermės ir technikos įtaka. Manau, tai yra mano stipriosios savybės. Gaviratėje per pirmąsias varžybas pamatysime, kas ir kaip, – dėstė A. Navickas. – Tikrai dar nesitikiu laimėti ten. Konkurencija ir lygis yra labai aukšti, o dar ir varžovai mano kategorijoje turi mažesnę negalią – tai tiesiog juos padaro stipresnius. Bet tikiuosi, kad 2 km distancija jų pranašumą sumažins.“

Tiesa, konkrečių tikslų sau sportininkas šiais metais nekelia, nors ir galvoja apie geriausiųjų dešimtuką pasaulio čempionate.

„Mano tikslai dabar yra ilgalaikiai, tikiuosi kasmet geresnių rezultatų, o geriausių – Tokijuje“, – teigė A. Navickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.