EUROLYGA 2023

Rūtai Meilutytei – Valdo Adamkaus raginimas pakeisti nuomonę

Rūta Meilutytė bando atsigauti po nesėkmės Rio de Žaneiro olimpiadoje ir tęsia pasiruošimą pasaulio čempionatui. 20 metų plaukikė kartu su naujuoju treneriu Pauliumi Andrijausku netgi ramina jos gerbėjus, kurių nuotaikos gerokai subjuro po čempionato Stokholme, kur lietuvaitė nepateko į penkių rungčių finalus.

V.Adamkus (kairėje) mano, kad R.Meilutytė turėtų treniruotis JAV, o ne Lietuvoje.<br>lrytas.lt montažas.
V.Adamkus (kairėje) mano, kad R.Meilutytė turėtų treniruotis JAV, o ne Lietuvoje.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 7:00 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 2:02 AM

Tiek R.Meilutytė, tiek P.Andrijauskas pabrėžė, kad prasti rezultatai – staigaus sugrįžimo iš Kolorado Springso (JAV) aukštikalnių pasėkmė, o pasiruošimas vyksta taip, kaip ir buvo planuota.

„Su treneriu esame patenkinti pasiruošimo laikotarpiu“, – prieš savaitę sakė R.Meilutytė.

Bet meile sportui ir ypač plaukimui visuomet spindėjęs prezidentas Valdas Adamkus iki šiol nesupranta, kodėl R.Meilutytė nusprendė likti Lietuvoje, o ne išvyko į JAV, kur plaukikę mielai būtų priėmę aukščiausio lygio specialistai.

„Vienintelio, ko negaliu suprasti, kodėl Rūta, galinti Lietuvai pelnyti ne vieną garbingą apdovanojimą, atsisako vykti treniruotis į Ameriką, kur dirba geriausi pasaulio plaukimo treneriai. Nežinau, kas tokiam sportininkės apsisprendimui turi įtakos – ar Lietuvos plaukimo federacija, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, ar dar kas nors“, – sportas.info sakė V.Adamkus.

V.Adamkus priminė ir amžiną R.Meilutytės varžovę Juliją Jefimovą bei pabrėžė, kad ši irgi treniruojasi JAV.

„Reikia su Rūta kalbėtis ir įtikinti, kad ji, kol dar gali ir amžius leidžia, turi vykti tenai ir patekti į geriausių trenerių rankas“, – teigė V.Adamkus.

Buvęs plaukikas V.Adamkus ir šiandieną neužmiršta plaukimo. Sportas.info jis pasakojo, kad plaukioja Santariškėse 25 metrų ilgio baseine, kur į priekį ir atgal plaukia po 10 kartų.

V.Adamkus pasakojo, kad R.Meilutytės nesėkmes Stokholme suprasti – labai paprasta.

„Jos pasiektus rezultatus analizuoju kaip sportininkas. Būnant tokio amžiaus, greičio reikalaujančioje distancijoje jai per sunku savyje pakelti tiek raumenų ir masės. Jai praleidus nemažai laiko treniruočių stovykloje Amerikoje, aukštikalnėse ir nusileidus iš kalnų, per varžybas Stokholme buvo sunku tikėtis gerų rezultatų“, – sakė jis.

Prieš savaitę su R.Meilutyte iš Stokholmo sugrįžęs jos treneris P.Andrijauskas teigė, kad toks įvairus pasiruošimas, kuomet plaukikė renkasi dar nebandytas rungtis – labai svarbus.

„Rūtą treniruoju 4 mėnesius ir kad gaučiau visos reikiamos informacijos – užtruks ilgiau nei metus. Sportininkus treneriai treniruoja 5-10 metų ir ne visą laiką jaučia sportininkų krūvius, kaip jie atsigauna po krūvio, po aukštikalnių. Po aukštikalnių supratome, kad Rūtai po kalnų geriausiai ilgesnis poilsis. Stengiuosi ją pažinti ir kol kas nematau, ką turėčiau keisti. Viskas pilnai tenkina planuotus rezultatus“, – anksčiau sakė P.Andrijauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.