EUROLYGA 2023

Dviračių federacijos prezidentas apie L.Rumšo mirtį: „Šokas. Jis buvo mūsų rinktinės narys“

Lietuvos ir Italijos dviračių pasaulis šokiruotas – gegužės 2 dienos rytą namuose rastas negyvas garsaus Lietuvos dviratininko Raimundo Rumšo sūnus 21-erių Linas. 

Dviračių sporto pasaulis gedi dėl L.Rumšo netekties. 
Dviračių sporto pasaulis gedi dėl L.Rumšo netekties. 
 Linas Rumšas (kairėje)<br> sportas.info nuotr.
 Linas Rumšas (kairėje)<br> sportas.info nuotr.
„Pradžioje nepatikėjome, bet tokios žinios nebūna nė iš niekur“, – kalbėjo Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
„Pradžioje nepatikėjome, bet tokios žinios nebūna nė iš niekur“, – kalbėjo Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 2, 2017, 9:43 PM, atnaujinta May 3, 2017, 12:54 PM

Jis taip pat buvo dviratininkas, nuo šių metų atstovavo „Altopack-Eppela“ komandai. Garsaus praeityje šalies dviratininko sūnus buvo trečias šeimet vykusiose „Poggio Alla Cavella“ lenktynėse ir penktas „Terranuova Braccioolini“ varžybose. Taip pat jis atstovavo ir šalies dviračių sporto rinktinei.

„Tik galiu pasakyti, kad tai labai skaudi tiesa. Mes esame šoko būsenoje. Pradžioje nepatikėjome, bet tokios žinios nebūna nė iš niekur. Tad Lino nėra“, – kalbėjo Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis.

Jis tikino, kad bandė visą dieną susisiekti su tėvu Raimondu Rumšu, tačiau atsitrenkė į tylos sieną.

„Galima suprasti. Ir Italijos žiniasklaida mažai ką žino. Neslepiama informacija, bet jos tiesiog nėra. Kalbama, kad buvo sunegalavęs, tačiau konkrečios informacijos – kas ir kaip – niekas neturi. Matyt, bus laukiama tyrimo pabaigos“, – tikino dviračių sporto federacijos vadovas.

 

R.Bakutis aiškino, kad L.Rumšas buvo Lietuvos U23 rinktinės narys ir puikiai atstovavo šaliai.


„Pas mus Linas buvo rinktinės, kuriai atstovauja dviratininkai iki dvidešimt trejų metų, narys. Viskas buvo gerai ir jokios tragedijos net numatyti nebuvo galima. 

 

Net į galvą neatėjo. Jo tėtis Raimondas Liną treniravo, buvo jo asmeninis treneris. Nežinau, tai didelė tragedija, bet kas kaltas – kol kas nežinau“, – kalbėjo R.Bakutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.