EUROLYGA 2023

Lino Rumšo mirtį tyrę ekspertai atskleidė, kas galėjo pražudyti jauną vaikiną

Nepriklausomi specialistai atliko garsaus Lietuvos dviratininko Raimondo Rumšo sūnaus Lino kūno skrodimą ir penktadienį paskelbė pirmines išvadas. Italijoje jau visą savaitę dienraščiuose ir interneto portaluose nedingsta 21 metų dviratininko nuotraukos.

 Italijoje daug kalbama apie L.Rumšo mirtį.<br> T.Gaubio nuotr.
 Italijoje daug kalbama apie L.Rumšo mirtį.<br> T.Gaubio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Neringa Budrytė, specialiai lrytas.lt iš Italijos

May 5, 2017, 7:00 PM, atnaujinta May 5, 2017, 9:41 PM

L.Rumšo gyvybė netikėtai užgeso antradienį, tačiau paaiškėjus, kad dviratininkas parą iki mirties kreipėsi į medikus, bet buvo išsiųstas namo, Italijos prokurorai nusprendė atidžiau apžvelgti aplinkybes.


Ar viską padarė Italijos medikai tą pirmadienio popietę, kai Linas pajuto pirmuosius simptomus? Ar tas, atrodęs laikinas nekaltas sveikatos pablogėjimas, galėjo būti susijęs su tragiška baigtimi?

Aiškumo norėjo ne tik Rumšo šeima. Mįslingos jauno atleto mirties aplinkybės užkliuvo ir teisėsaugai. Lukos miesto prokurorai nusprendė skubiai atlikti kūno skrodimą ir pasikvietė specialistus iš kito miesto. 

Jie turėjo atsakyti, ar dviratininko gyvybę galėjo išgelbėti atidesnis skubios pagalbos medikų darbas ir tikslesni tyrimai. 

Toskanos medicinos sistema vadinama geriausiai funkcionuojančia Italijoje, tačiau po L.Rumšo mirties kilo daug klausimų, o tarp jų – ar medikai tikrai nepažiūrėjo pro pirštus į vaikino simptomus, galbūt įspėjusius apie gresiantį pavojų?

Po L.Rumšo mirties San Lukos ligoninės medikai teisinosi, kad prieš išleisdami L.Rumšą namo padarė visus būtinus tyrimus. 

Bet prokuratūra dar aiškinasi, ar buvo žengti visi žingsniai. 


Penktadienį buvo paskelbtos pirminio skrodimo išvados. Specialistai mano, kad jauno vaikino širdį greičiausiai sustabdė infarktas.

Dabar laukiama išsamaus kraujo tyrimo rezultatų. 


Netikėta L.Rumšo mirtis pasėjo pačių įvairiausių spėlionių. Kai kurie Italijos dienraščiai ištraukė seną R.Rumšo dopingo istoriją ir ją bandė susiekti su sūnaus mirtimi. 

Gausi Italijos dviratininkų bendruomenė stojo ginti tragediją išgyvenančios šeimos, tokias interpretacijas pavadinusi akivaizdžiu šmeižtu.

 

„Tai niekaip nesusiję, laužta iš piršto“ – sakė Lukos dviratininkų bendruomenes prezidentas Gianfranco Battaglia. 

„Tas žurnalistas žinomas tarp dviratininkų. Dabar prasideda „Giro d‘Italia 2017“, nežinau kaip jis dirbs, jis bus apspjaudytas“ – piktinosi Lukos dviračių parduotuvės savininkas Paladino Meschi.

 Atsisveikinimas su per anksti išėjusiu jaunu talentu vyks šeštadienį nedidelio Marlijos miestelio bažnyčioje, netoli vietos, kur gyvena Rumšų šeima. Vėliau kūnas bus kremuotas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.