EUROLYGA 2023

Rąstų kėlimo turnyre Kaune triumfavo Grahamas Hicksas ir Vytautas Lalas

Kauno pakrantės prieplaukos amfiteatro teritorijoje kėlimo į viršų pasaulio čempionate dėl stipriausiųjų vardo šeštadienį grūmėsi net trys lietuviai. Dėl nugalėtojų titulo dvylika sportininkų varžėsi keturiose kėlimo rungtyse: rąsto, apolono ašies, vikingo spaudimo ir „Cramo“.

 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
 Galiūnų kovos Kaune<br> H.Augustyno nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Haris Augustynas

May 20, 2017, 5:56 PM, atnaujinta May 20, 2017, 6:05 PM

Susirinkę žiūrovai turėjo progą išvysti pasaulio čempioną lenką Marciną Sandwicką, vieną stipriausių Didžiosios Britanijos galiūnų Grahamą Hicksą, pasaulio rekordininką iš Estijos Rauną Heinlą ir daugiau kitų.

Tiesa, per vieną dieną buvo paskelbti net du čempionai. Po pirmosios rąsto kėlimo rungties paaiškėjo, kad V.Blekaitis buvo nukarūnuotas ir šioje rungtyje triumfavo sportininkas iš Didžiosios Britanijos – G.Hicksas.

Nuostabiai tėčio palaikomas M.Brusokas įrodinėjo, kodėl yra laikomas vienu iš perspektyviausių Lietuvos galiūnų ir pirmoje rungtyje 21-erių sportininkas iškėlė 167 kilogramų svorio rąstą, o kiekvienu bandymu jis sėkmingai didino svorį.  V.Lalui ir V.Blekaičiui nepavyko trečiuoju bandymu iškelti 190 kilogramų, todėl rungtį užbaigė savo sąskaitoje turėdami 180.

O dar prieš trečiąjį bandymą G.Hicksas žinojo, kad tampa pasaulio kėlimo rąsto čempionu, kadangi antruoju bandymu buvo iškėlęs 185 kilogramus. Nepaisant to, britas vis tiek nusprendė bandyti pagerinti savo rezultatą ir be didelių sunkumų iškėlęs 192 kilogramus G.Hicksas įtvirtino savo pergalę.  

Britas po pergalingo kėlimo pripažino, kad tikslas ir buvo laimėti: „Žinoma, tikslas prieš vykstant čia buvo nugalėti ir ne kitaip. Nusprendžiau bandyti kelti trečią kartą, nes todėl aš čia ir esu. Aš čia atvykau kelti svorius. Norėjau suteikti žiūrovams priežastį džiūgauti. Vis dar vyksta apšilimas prieš kitas rungtis, todėl net nedvejojau prieš eidamas“, – kalbėjo naujasis 2017 metų rąsto kėlimo čempionas G.Hicksas.  

Antroje dienos rungtyje M.Brusokas ir vėl nenuvylė nei susirinkusių žiūrovų, nei jo raginančio tėčio. Iškėlęs 120 kilogramų svorio luitą trumpam įsitvirtino lyderio pozicijoje. Greitai į pirmąją vietą pakilo kitas lietuvis – V.Blekaitis.

Sportininkas iš Birštono iškėlė tokį pat, 120 kilogramų svorį, tačiau tai padarė net 10 sekundžių greičiau. V.Lalas, atrodo, net nepersistengdamas iškėlė 140 kilogramų, pakilo į pirmąją vietą ir nusitaikė net į pasaulio rekordą. Lietuvis pabandė iškelti 160 kilogramų svorio luitą, kurio iškelti nepavyko dar niekam pasaulyje.

Tiesa, V.Lalui taip pat jėgų šiek tiek pritrūko ir rekordas pasiektas nebuvo, tačiau tai nesutrukdė tapti nugalėtoju „Cramo“ rungtyje. Apolono ašies rungtyje 155 kilogramų svorio įrankį pirmasis iš lietuvių ir vėl kėlė M.Brusokas. Marijampolietis savo bandymą atliko po puikaus G.Hickso pasirodymo, kuris ašį iškėlė penkis kartus ir aplenkė visus prieš tai pasirodžiusius dalyvius. Tiesa, keturis kartus įrankį iškėlęs M.Brusokas brito neaplenkė.

Na, o rungtį užbaigė puikius rezultatus demonstruojantys V.Blekaitis V.Lalas. V.Blekaitis užkūrė visus žiūrovus, iškėlė apolono ašį net šešis kartus ir iškėlė kartelę V.Lalui dar aukčiau. Jeigu V.Blekaičio šeši bandymai atrodė neįtikėtinai, tai V.Lalas visiems susirinkusiems kauniečiams parodė, kokius tikslus jis keliasi sau. V.Lalas iškėlė įrankį net septynis kartus ir laimėjo dar vieną rungtį, taip sustiprindamas savo pozicijas kovoje dėl čempiono titulo.  

Jaunasis S.Brusokas pasiteiravo savo kolegos ar jam ši rungtis nebus per sunki, tačiau stiprusis V.Blekaitis rungtyje nusprendė dalyvauti. Paskutinėje rungtyje M.Brusokas nepersistengė, įrankį iškėlė tik kartą, o po rungties, visai kaip jo tėtis, Saulius Brusokas, padovanojo savo marškinėlius vienam iš žiūrovų.

Tuo tarpu G.Hicksas ginklų dar nesudėjo ir užfiksavo geriausią rezultatą prieš pasirodant likusiems lietuviams. Devynis kartus įrankį iškėlęs britas atgaivino viltis iškovoti ir antrąjį titulą per vieną dieną. V.Blekaitis nepaisant kojos skausmų sugebėjo užfiksuoti antrąjį geriausią rezultatą rungtyje ir iškėlė įrankį septynis kartus. V.Lalas vikingo stūmimo rungtyje iškėlė įrankį aštuonis kartus, užėmė antrąją vietą, tačiau to pakako, kad jis iškovotų antrojo dienos turnyro čempiono vardą.

„Tikrai rezultatas tenkina, manau, kad pasirodymas buvo taip pat neblogas. Šiam turnyrui ruošiausi tris savaites, todėl rezultatas tendencingas ir džiaugiuosi, kaip viskas susiklostė“, – pridėjo V.Lalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.