EUROLYGA 2023

Baseinų situacija sostinėje: savivaldybės vadovai pažadėjo, bet nerimo neišsklaidė

Vilniaus plaukimo bendruomenės atstovai, Lietuvos plaukimo ir Lietuvos vandensvydžio sporto federacijų vadovai bei Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius ir mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius susitikime aptarė keblią plaukimo baseinų Vilniuje situaciją, kai mažiausiai 8 mėnesius sostinė liks be masiniam vandens sportui tinkamų baseinų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-03 11:47, atnaujinta 2017-06-12 15:00

Vilniaus plaukimo bendruomenė ir kiti plaukimą kultivuojantys vilniečiai yra atsidūrę nepavydėtinoje padėtyje: 2017 m liepos mėnesį bus griaunamas Lazdynų baseinas ir vietoj jo prasidės daugiafunkcio Lazdynų sveikatinimo centro statybos, kurios žada trukti iki pusantrų metų.

Tuo tarpu Fabijoniškių 25 metrų baseinas, kuris jau turėjo atidaryti duris dar pernai, kol kas nepradėtas statyti. Jo statyboms finansavimas yra skirtas, o rangos darbų sutartis bus pasirašyta kitą savaitę. Planuojama, kad naujas pastatas iškils bei bus įrengtas per 8 mėnesius. Anot L.Kvedaravičiaus, šio baseino atidarymo juosta būtų kerpama 2018 m. vasario 16 d. arba, vėliausiai, kovo 11 dieną.

Tiek meras, tiek vicemeras užtikrino, kad iki birželio 30 d. Vilniaus m. plaukikams, kurių treniruotės šiuo metu vyksta Lazdynų baseine, bus surasti alternatyvūs baseinai, o jiems bei jų treneriams – pateikti konkretūs grafikai, kaip per šį tarpinį laikotarpį bus organizuojamos treniruotės.

Vilniaus savivaldybė savo lėšomis finansuos papildomus plaukikų treniruočių organizavimo kaštus – baseinų nuomą, sportininkų vežimą iki baseinų bei atgal ir pan.

Meras R.Šimašius prisiminė liūdną statistiką, kad Lietuvoje per metus nuskęsta apytiksliai viena mokinių klasė. Todėl, jo teigimu, mokėjimas plaukti Lietuvoje neturi būti prabanga, o būtinybė, tuo pačiu iš pradedančių plaukti vaikų išauga ir aukšto meistriškumo plaukikai, kuriuos taip pat būtina ugdyti.

Miesto vadovas pabrėžė aiškius prioritetus, kurie apima Vilniuje plaukti besimokančių antros klasės moksleivių skaičiaus didinimą ir sąlygų sportuojantiems toliau siekti aukšto meistriškumo sudarymą.

Pasak plaukimo federacijos prezidento Emilio Vaitkaičio, miesto vadovų dėmesys vandens sporto šakų infrastruktūrai nuteikia pozityviai, tačiau džiūgauti dar anksti.

„Svarbu buvo išgirsti konkrečias baseinų statybų pabaigos datas iš miesto vadovų lūpų, bet nerimas niekur nedingo. Puikiai žinome kitų sporto bazių statybų istorijas Vilniuje, todėl 2018 m. kovo mėnesį ir 2019 metų pradžioje turėti Vilniuje net du naujus baseinus, yra labai optimistiška ateitis ir lengviau atsikvėpsime tik tada, kai miesto vadovų pažadai bus ištesėti. Vilniaus miesto plaukimo bendruomenei laikotarpis nuo liepos mėnesio bus tikrai sunkus, įtemptas ir turės daug nuostolių trumpalaikėje perspektyvoje“, – kalbėjo E.Vaitkaitis.

Lazdynų baseino veiklos statistika:  

Baseiną nuolat lanko apie 600 vaikų (plaukikų, vandensvydininkų, povandenininkų, šuolininkų į vandenį). Be jų dar baseine treniruotes lanko penkiakovininkai, nardytojai ir pan. Iš viso su sportu susiję 10500-11500 apsilankymų Lazdynų baseine per mėnesį.  

„Moku plaukti“ programos rėmuose pirmosiose plaukimo pamokose Lazdynų baseine dalyvavo 548 Vilniaus antrokai.  

Kitų miesto gyventojų apsilankymų skaičius Lazdynų baseine svyruoja apie 13000-14000. Tad per dieną čia plaukia iki 500 žmonių.  

Lazdynų baseine dirba apie 30 trenerių. 

„Lietuvos ryto“ televizija – oficialus Šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalo transliuotojas. Gyvai stebėkite visų Lietuvos sportininkų kovas per „Lietuvos ryto“ televiziją! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.