EUROLYGA 2023

Edvinas Krungolcas: „Mes jau turėtume stadionų ir baseinų, jei valdžia vykdytų savo maišus pažadų“

 Birželio 22 dieną Vilniuje prasideda šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalai. Lietuvai pasaulio taurės finale atstovaus 4 sportininkai. Moterų varžybose kovos Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Ieva Serapinaitė ir Lina Batulevičiūtė, o vyrų – Justinas Kinderis.[[ge:lrytas:lrytas:1719335]]

Edvinas Krungolcas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edvinas Krungolcas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edvinas Krungolcas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edvinas Krungolcas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edvinas Krungolcas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edvinas Krungolcas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 9:10 PM, atnaujinta Jun 21, 2017, 9:27 PM

Tačiau prieš pat varžybas Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) užkliuvo viešbutis, kuriame bus apgyvendinti atvykstantys sportininkai. VPT pareiškė, kad viešbutis – per geras, o jo kaina – įtartinai maža.

Apie tai „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ žurnalistė Daiva Žeimytė kalbėjosi su olimpiniu vicečempionu Edvinu Krungolcu.

– Situacija įdomi. Kiek esu važinėjęs po varžybas, per gero lygio tikrai nėra tokios sampratos. Mačiau ir geresnių viešbučių, ir prastesnių. Organizatoriai tokiu būdu parodo dėmesį šiam sportui, šioms varžyboms, sportininkams – lokacija, kad nereiktų papildomai transporto nuomoti ir t.t. Šis viešbutis yra labai geroje vietoje, 400–500 metrų iki pagrindinių varžybų, truputį toliau iki fechtavimosi rungties. Prisikabinti galima prie bet ko.

– Kokios gyvenimo sąlygos turėtų būti užtikrintos sportininkams?

– Komfortas, maistas, vieta šalia varžybų.

– Tai pripažinimas. Mes turime puikius sportininkus, puikius pasiekimus. Nuo 1998 metų mes su Andrejumi Zadneprovskiu į Lietuvą kasmet parveždavom vienos ar kitos prabos medalį iš aukšto rango varžybų – Europos, pasaulio čempionatų ar olimpinių žaidynių. Tai tęsėsi bene 15 metų. Po to, galbūt, atėjo kita karta, bet Laura Asadauskaitė kasmet mus džiugina pergalėmis, Justinas Kinderis prieš trejus metus tapo pasaulio čempionu, Ieva Serapinaitė du kartus tapo jaunimo pasaulio čempione. Tradicijos yra, žmonėms reikia parodyti tuos žmones. Jie matė juos per televiziją, žinias, skaitė laikraščiuose, bet jie nežino, kas yra penkiakovė, nežino, kaip tie žmonės atrodo kovoje, su kuo kovoja. Čia puiki galimybė pademonstruoti save ir parodyti save pasaulinio penkiakovės sporto kontekste. 

– Ar Lietuva pasiruošusi surengti tokias varžybas? Turiu galvoje bazę, kurią turime.

– Greičiausiai, varžybas stebės visas pasaulis?

– Netgi sporto kanalas „Eurosport“ transliuos šias varžybas. Galima sakyti – taip.

– Lietuvai pasaulio taurės finale atstovaus 4 sportininkai. Moterų varžybose kovos Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Ieva Serapinaitė ir Lina Batulevičiūtė, o vyrų – Justinas Kinderis. Ką jūs prognozuotumėte?

– Galiu pasakyti, kad namuose dažniausiai būna žymiai sunkiau kovoti, negu svetur. Juo labiau, tokios varžybos į Lietuvą atvažiuoja pirmą kartą. Manau, kad sportininkai labai jaudinsis, matydami savo šeimos narių akis, jų jaudulį. Sunku bus susitvarkyti su ta įtampa, bet šie sportininkai yra labai patyrę ir tas jaudulys kai kuriais momentais gali net padėti. Ką jau kalbėti apie palaikymą. Jeigu susirinks didelė minia žiūrovų, kurie palaikys mūsiškius, tikiu, kad tai jiems turėtų padėti.

– Jums pačiam neapmaudu, kad nebūsite dalyviu, o tik teisėjausite?

– Vis dar dalyvausiu savo vidumi, o jau tik stebėsiu varžybas iš šono. Žinoma, apmaudu, kad mūsų laiku, kai mes su A.Zadneprovskiu buvome aukštumoje, tokių varžybų Lietuvoje nebuvo. Aplanko dvejopos emocijos – galbūt, ir gerai, ir ne taip gerai. Matome, kaip po tokių pasiekimų valdžia į juos reaguoja, nesibodi žadėti, statyti baseinų vieno po kito, o po to staiga viskas vistiek užmirštama, subliūkšta. Būtų dvigubai apmaudžiau, jei tu, pasiekęs pergalę Lietuvoje, gavęs visą maišą pažadų, po to jų tiesiog nerastum. 

– Prakalbote apie Lietuvos sportininkų treniravimosi sąlygas. Po kiekvienų olimpinių žaidynių buvo kalbama apie sąlygų gerinimą.

– Mes jau turėtume nemažai baseinų, stadionų gerų, futbolo aikščių, jei viena dešimtoji pažadų būtų įvykdyti. Iš kitos pusės, aš sportavau nuo nepriklausomybės atkūrimo dienos, tos sąlygos tikrai buvo labai graudžios. Mes neturėjome šilto vandens, baseino, aš plaukiodavau, pasaulio taurės finalui treniruodavausi net ežeruose ir viskas buvo gerai. Sutinku, kad tai nėra normalu.

 „Lietuva tiesiogiai“ – nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 18.40 val. per „Lietuvos ryto“ TV. 

Šiuolaikinės penkiakovės Pasaulio taurės finalo varžybas transliuos „Lietuvos ryto“ TV. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.