EUROLYGA 2023

Rusijos plaukimo ekspertas – apie negailestingą kritiką R.Meilutytei bei amerikietei

Rūta Meilutytė pasaulio plaukimo čempionate Vengrijoje vakar parodė – ji puikiai pasiruošusi kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Tačiau intrigą ir emocijas dar labiau padidina ir puikūs pagrindinių jos varžovių pasirodymai.

 Rusijos plaukimo ekspertas šlovina J.Jefimovą ir pažėrė kritikos R.Meilutytei bei L.King<br> Lrytas.lt koliažas
 Rusijos plaukimo ekspertas šlovina J.Jefimovą ir pažėrė kritikos R.Meilutytei bei L.King<br> Lrytas.lt koliažas
 J.Jefimovai labai nedaug trūko iki naujojo pasaulio rekordo<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Jefimovai labai nedaug trūko iki naujojo pasaulio rekordo<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 25, 2017, 11:30 AM, atnaujinta Jul 25, 2017, 6:25 PM

Lietuvos plaukimo viltis pusfinalyje užėmė trečią vietą – 1 min. 5,06 sek. Verta pažymėti, kad paskutinį kartą tokį rezultatą plaukdama 100 metrų ji buvo parodžiusi tik 2013 metais. 

Tačiau už lietuvę buvo greitesnės pagrindinės jos varžovės. Antra buvo amerikietė Lily King, distanciją įveikusi per 1 min. 4,53 sek., o R. Meilutytės 2013 metais užfiksuoto pasaulio rekordo per plauką nepagerino (pritrūko vos vienos šimtosios sekundės) ir distanciją per 1 min. 4,36 sek. įveikė rusė Julija Jefimova

Kalbos po pirmųjų plaukikių pasirodymų netyla Rusijos žiniasklaidoje. J.Jefimovai ten, tam tikrais atvejais, žarstomos milžiniškos pagyros, o pagrindinės jos varžovės susilaukia kritikos. Nemažai dėmesio šį kartą skirta L.King, o tą paaiškinti nesunku. Pyktis amerikietei laikomas dar nuo tada, kai Rio olimpinių žaidynių metu ši neigiamai pasisakė apie dopingo skandalų krėstą J.Jefimovą.

Buvęs Rusijos plaukikas, tris kartus olimpinis prizininkas, dabar žurnalo „Plaukimas“ redaktorius Dmitrijus Volkovas  prognozavo 100 metrų distancijos plaukimo baigtį, o jo pasisakymuose – akivaizdus J.Jefimovos garbinimas ir ne itin graži bei garbinga nuomonė apie jos varžoves.

„L.King – stipri sportininkė. Ji laimėjo Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, nors jose ir šiurkščiai pažeidė plaukimo krūtine technikos taisykles. Po pergalės ji dar leido sau ne itin gražiai elgtis J.Jefimovos atžvilgiu. Tai gali reikšti, kad pas Lilly ne viskas yra gerai su psichika. Įprastai tokiuose skandaluose atsiduria neurotikai. Ir tai gali sutrukdyti L.King“, – teigė D. Volkovas.

Rusas nepamiršo paminėti ir R.Meilutytės. Tačiau anot jo, Lietuvos plaukikė nebėra favoritė laimėti auksą.

„R. Meilutytė taip pat lipo ant šio grėblio, tačiau  J. Jefimova ją įveikė psichologinėje dvikovoje. Nors Rūta atrodė neįveikiama po Londono olimpinių žaidynių aukso, tačiau dabar taip nebėra. Ji taip gerai nebeplaukia“, – lietuvę nuvertino D.Volkovas.

Anot D.Volkovo, akivaizdi favoritė finalo plaukime yra jo tautietė.

„Jei lažintis dėl galutinių rezultatų, pasirinkčiau J.Jefimovą. Savo akimis matėme, kaip ji lengvai plaukia. Ji gali pagerinti pasaulio rekordą. Taip greitai dabar plaukti negali niekas", – Rusijos plaukike didžiavosi ekspertas.

Finalinis 100 metrų krūtine plaukimas įvyks jau šį vakarą. Čia varžysis aštuonios pajėgiausios plaukikės, po kurių pasirodymo ir paaiškės pasaulio čempionato medalininkės.

Geriausių aštuonių sportininkių pusfinalio rezultatai:

Julija Jefimova (Rusija) 1:04,36 

Lilly King (JAV) 1:04,53 

Rūta Meilutytė (Lietuva) 1:05,06 

Katie Meili (JAV) 1:05,48  

Jinglin Shi (Kinija) 1:06,47 

Kierra Smith (Kanada) 1:06,62 

Jessica Val (Ispanija) 1:06,62 

Sarah Vasey (Didžioji Britanija) 1:06,81

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.